Bölge Haber Girişi : 19 Eylül 2010 00:06

DP'yi kurtaracak isim bulundu!..

DP'yi kurtaracak isim bulundu!..
DP umudunu Mehmet Haberal'a bağladı. Partiyi kurtaracak gözüyle bakılan Haberal için 'Merkez sağı uçurur' yorumları yapılıyor.
Erzurum Ajans-Demokrat Parti (DP) iki yıldır Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan ve tedavisi süren Prof. Dr. Mehmet Haberal'a genel başkanlığı önerecek. DP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Orhan Keçeli, “Dünyanın tanıdığı bir isim olan Haberal bizi uçurur, merkez sağı uçurur” diye konuştu.

CİNDORUK VAZGEÇTİ

Siyasi arenada 60 yılı aşkın bir süreden beri varlığını sürdüren DP’de geçen yıl 16 Mayıs’ta yapılan kongrede Hüsamettin Cindoruk genel başkan seçilmişti. DP’de bir sonraki olağan kongre tarihiyse 12 Kasım olarak belirlendi. Kasım ayında yapılacak kongrede yeniden başkan adayı olmayacağını açıklayan Cindoruk’un yerine adı gündeme getirilen isim ise Prof. Dr. Mehmet Haberal oldu. Parti içinde Haberal ismine şimdiye dek hiçbir itirazın gelmediğini belirten DP GİK üyesi Orhan Keçeli şu açıklamayı yaptı:

MERKEZ SAĞI UÇURUR

“Haberal’a henüz resmi bir teklif götürülmedi. Ancak Sayın Süleyman Demirel devreye girerse kabul eder. Haberal konusu geçen çarşamba günü yaptığımız GİK toplantısında da gündeme getirildi. Haberal hükümlü değil, tutuklu. Tüzük gereği delegenin yüzde 20’si Haberal Hoca’yı aday gösterir ve delege de onu seçer. Haberal 1991’de yapılan genel seçimlerde de DYP’nin Rize milletvekili adayıydı. Haberal’ın seçilmesi DP açısından bomba etkisi yaratır. Dünyanın tanıdığı bir isim bizi uçurur, merkez sağı uçurur. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında ilgi odağı olur. Haberal şu an tutuklu olabilir, ancak çıktığında fiilen partinin başına geçer.”

NİSAN 2009'DA TUTUKLANDI

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, 17 Nisan 2009’da tutuklandı. Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Haberal, tutuklu şekilde tedavi görüyor. ‘Silahlı örgüt kurma ve yönetme, TBMM’yi ve hükümeti ortadan kaldırımaya teşebbüs’ten yargılanıyor. (Radikal)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.