Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2010 01:24

DP'li Bingöl: Zulüm payidar olamaz!..

DP'li Bingöl: Zulüm payidar olamaz!..
İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere yaptığı saldırıları değerlendiren DP Genel İdare Kurul Üyesi Vahit Bingöl:''Zulüm Payidar Olmaz. Önünde sonunda yıkılacaktır.''
Erzurum Ajans- İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere yaptığı saldırıları değerlendiren DP Genel İdare Kurul Üyesi Vahit Bingöl:  Zulüm Payidar Olmaz. Önünde sonunda yıkılacaktır.'' dedi.
İsrail’in yıllardır kuşatma altında tuttuğu ve en küçük insani ihtiyaçlarını bile karşılamaktan mahrum bıraktığı Gazze’ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı şiddetle kınayan Bimngöl,''Merhamet duygusu yüksek olan insanımızın ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bu konvoya katılan kişilerin sadece ve sadece insani amaçlı olarak gerçekleştirdikleri ve en zaruri ihtiyaç maddeleriyle yüklü gemilere sardırarak, onlarca kişiyi öldüren ve yaralayan İsrail; dünya kamuoyu önünde bunun hesabını vermelidir. Yıllardır işgal ettiği topraklarda inim inim inlettiği ve her türlü kötü muameleyi reva gördüğü Filistin halkı; bu son organizasyonla yalnız olmadığını bir kere daha görmüştür. Halbuki; bugün haksız yere başkalarına reva gördüğü zulümden, geçmişte en çok şikayetçi olanlar Yahudilerdi ve bugün Gazze’deki Filistinlilere uzanan el geçmişte onlara uzanmıştı.''diye konuştu. 

        DPGenel İdare Kurulu Üyesi Bingöl, İspanya’da sayıları yüz binleri bulan Yahudiler din değiştirip Hıristiyan olma veya ülkeyi terk etme tercihleri ile karşı karşıya bırakıldığında; Avrupa’da hiçbir ülke'nin Yahudileri kabul etmeye yanaşmadığını da hatırltarak şöyle konuştu:

 

        ''Bunlara yardım eli;  Osmanlı Sultanı II. Bayezid tarafından uzatıldı. 1492 yılında getirilen ve Selanik, İzmir ve İstanbul gibi en güzel şehirlere yerleştirilen Yahudiler; yüz yıllarca Osmanlı vatandaşı olarak barış ve huzur içinde yaşadılar. Bugün de İsrail’e göçmeyip, ülkemizde kalanlar her türlü imkandan yararlanmaktadır ve onlar da İsrail’in yaptığı bu saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını beyan ettiler. Bu yardımın bir benzeri 2.Dünya Harbi sırasında Hitler zulmünden kaçan Yahudilere de yapılm

         İsrail devleti; yıllardır yaptıklarının yanına kâr kalacağını düşünmekten bir an önce vazgeçmelidir. Zira ilahi adalet er ya da geç tecelli edecek ve mazlum zalimden hakkını yine Hak’kın yardımıyla alacaktır.

        

DP Genel İdare Kurul Üyesi Vahit Bingöl; sözlerinin devamında şunları söyledi: “Yalnız üzüldüğüm bir şey var ki o da şu: Gazze’ye yardım götüren gemilere yapılan saldırı yurdun birçok yerinde şiddetle protesto edilmesine rağmen, aynı duyarlılığı, aynı gün ve saatlerde ve sonraki günlerde kaybettiğimiz şehitlerimiz için gösterdiğimiz söylenemez. Birçok parti, sendika ve sivil toplum örgütleri, PKK’yı ve terörü de bu kadar yüksek bir ses tonuyla lanetleyebilirler mi?”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.