Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Haziran 2016 20:47

Doğu'da 87 adet semt kütüphanesi kurulacak

Doğu'da 87 adet semt kütüphanesi kurulacak
DAP İdaresi'nin bölgede kurmayı planladığı 87 adet 'Semt Kütüphane Projesi', önceki gün Erzurum'da yapılan toplantıyla başladı.
Erzurumajans-DAP İdaresi'nin bölgede kurmayı planladığı 87 adet 'Semt Kütüphane Projesi', önceki gün Erzurum'da yapılan toplantıyla başladı.

Kurulacak semt kütüphaneler sayesinrde, çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kültürel yaşamlarına katkıda bulunarak zamanlarını verimli geçirmesi aynı zamanda okuma alışkanlığı kazanması amaçlanıyor. DAP İdaresi'nin 14 ilde hayata geçirmeyi planladığı semt kütüphaneleri için istişare amaçlı İl Müftülüğünde yapılan toplantıya, 12 ilden gelen müftülük yetkilileri ve mimarlar katıldı. Proje hakkında kısa bir bilgilendirme yapan DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök, söz konusu projenin pilot uygulamasının 2015 yılında, Erzurum'un üç farklı semtinde başladığını belirtti. Gök, "Hedefimiz, bölgede 87 farklı noktaya semt kütüphanesi kurmak. Kütüphaneler, insanların zaman geçirmekten keyif aldıkları yerler. Bu muazzam enerji yayan kütüphaneleri bu yılsonuna kadar tamamlayarak kitapsever herkesin hizmetine sunmuş olacağız. İdare olarak, proje kapsamında çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz" dedi. 

Daha sonra, DAP İdaresi tarafından hazırlanan ve semt kütüphaneleriyle ilgili beklenti ve planlanan gelişmelerin yer aldığı sunum katılımcılara aktarıldı. Toplantı, katılımcılarla soru-cevap şeklinde devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.