Bölge Haber Girişi : 17 Şubat 2017 17:30

Doğu buz tuttu

Doğu buz tuttu
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 31 derece olarak ölçüldü.
Erzurumajans-Kar yağışının ardından yeniden Sibirya soğuklarının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi adeta buz tuttu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 31,2 derece ile Ağrı merkezde ölçüldü. 

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklenen bölgede sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.

Bölgede, gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 31,2, Erzurum'un Horasan ilçesinde 28,1, Kars'ta 24,8, Ardahan'ın Göle ilçesinde 20,1, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 15 derece olarak ölçüldü.

Kar kalınlıkları da Ağrı'da 70, Erzurum'da 40, Kars'ta 24, Ardahan'da 14 ve Iğdır'da 11 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, vatandaşların, mevcut kar örtüsü üzerine yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı beklendiğinden dik ve eğimli yamaçlardaki çığ düşme riskinin yanı sıra ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.