Bölge Haber Girişi : 20 Ocak 2015 13:18

Doğu buz kesti

Doğu buz kesti
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 20 derece olarak ölçüldü.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 20 derece olarak ölçüldü.

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 20 derece olarak kaydedildi. Bölgedeki diğer illerde ise; Ardahan'da eksi 19, Kars'ta eksi 15, Erzurum'da eksi 14, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 5 derece ölçüldü.

Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, zaman zaman parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da don, sis ve pus olayı bekleniyor.

Soğuk hava nedeniyle Erzurum'da şadırvanlar ve ara arterlerdeki yollar buz tuttu. Belediye ekipleri buzlanan yollarda tuzlama çalışması yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.