Bölge Haber Girişi : 26 Ocak 2017 14:15

Doğu Anadolu'da soğuk hava

Doğu Anadolu'da soğuk hava
Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 13,8 derece olarak ölçüldü.
Erzurumajans-Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 13,8 derece olarak ölçüldü. 

Uzun süredir Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu'da hava sıcaklıkları önemli ölçüde artarken; Erzurum, Ağrı ve Erzincan'a kar yağdı. Beyaz örtü ile uyanan bölge halkı, araçlarının ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Kar kalınlıkları Erzurum'da 38, Ağrı'da 60, Kars'ta 25, Ardahan'da 14, Iğdır'da 7 ve Erzincan'da 2 santimetre olarak ölçüldü. Kar kalınlığı Palandöken Kayak Merkezi'nde 110, Konaklı'da ise 105 santime ulaştı. Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, bir taraftan karı temizlerken diğer taraftan da tuzlama çalışması yaptı. Bazı bölgelerde yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, 8, Ağrı'da 10, 7, Ardahan'da 6, 5, Erzincan'da 0, 9, Erzurum'da 7, 4 ve Iğdır'da 10, 1 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, kaymakamlıklar, kamu, özel kurum ve kuruluşlara uyarı yazısı göndererek, bölgede pazar gününe kadar kar yağışının devam edeceğini, meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.