Bölge Haber Girişi : 02 Mart 2018 14:30

Doğu Anadolu'da kar etkili oluyor

Doğu Anadolu'da kar etkili oluyor
Erzurum, Ardahan ve Kars'ta yoğun kar yağışı etkili oldu. Erzurum kent merkezi ve ilçelerde etkisini artıran kar nedeniyle vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı, araçlar güçlükle ilerledi.
Erzurumajans-Erzurum, Ardahan ve Kars'ta yoğun kar yağışı etkili oldu. Erzurum kent merkezi ve ilçelerde etkisini artıran kar nedeniyle vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı, araçlar güçlükle ilerledi.



Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı etkili oluyor. Yağışın başlamasının ardından harekete geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kaldırımlar ve yollarda kar temizleme ve küreme çalışması yaptı. 



Kar yağışının görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle Karayolları ve polis ekipleri, Kars-Ardahan ve Kars-Digor karayolunda oluşabilecek aksaklıklara karşı sürücüleri uyardı. Bu arada kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen ağaçlar güzel görüntüler oluşturdu. 



Ardahan'da da kar yağışı, akşam etkisini artırdı. Kar yağışı yüksek kesimlerde tipiye dönüştü. 

Karayolları 183. Şube Şefliğince, Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında kar yağışı ve tipinin etkili olduğu belirtildi. Söz konusu yolları kullanacak sürücülerin takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları istendi. 



Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların, özellikle sürücülerin tedbirli olmalarını istedi. Uzmanlar, dik ve eğimli yamaçlarda çığ uyarısında bulundu. 



Bölgede gece en düşük hava sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 13, Erzurum’da 11, Kars’ta 12, Erzincan’da 4 ve Ağrı’da 3 derece ölçüldü. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.