Medya Haber Girişi : 18 Ekim 2016 17:11

Doç. Dr. Önder Metin, GÜNCE Dergisi'ne konuk oldu

Doç. Dr. Önder Metin, GÜNCE Dergisi'ne konuk oldu
Doç. Dr. Önder Metin, Türkiye Bilimler Akademisi GÜNCE Dergisi'ne konuk oldu.
Erzurumajans-Türkiye Bilimler Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü, (TÜBA-GEBİP) uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl yarışma düzenleniyor.

2014 yılında Atatürk Üniversitesi Anorganik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Metin de Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne (TÜBA-GEBİP) layık görülmüştü.

TÜBA GÜNCE Dergisi'nin Haziran 2016 sayısına konuk olan Doç. Dr. Önder Metin, Atatürk Üniversitesi hakkında görüşlerine yer verdi.

İlk doktora savunmasını 2010 yılında Atatürk Üniversitesi'nde yapıp, 2011'de Yardımcı Doçent olduğunu söyleyen Metin, 2013 yılında ise yine Atatürk Üniversitesi'nde Doçentlik unvanını aldığını belirtti.

Atatürk Üniversitesi'nde köklü bir bilimsel kültür olduğunu ifade eden Doç. Dr. Önder Metin şöyle konuştu: "Akademik anlamda Atatürk Üniversitesi Kimya Bölümü'ne çok hızlı adapte oldum. Teorik olarak da teknoloji olarak da çok oturmuş bir bölüm ve bilimsel bir kültüre sahip. Rek­törlükten 20 bin TL'lik bir BAP projesi aldım. Bir tane öğrencim de vardı ve Almanya'da başladığım çalışmala­ra devam ettim. Türkiye'de şuan var olmayan bir 'Kataliz Enstitüsü Kurmak' istiyorum. Atatürk Üniversitesi Kimya Bölümü'nde donanımlı bir laboratuvarım var artık. 250 bin TL'ye yakın bir maliyetle insan sağlığının ve güvenliğinin ön planda olduğu ve oldukça donanımlı bir araştırma laboratuvarı ve çalışma ofisi hazırlandı, grubumla birlikte ça­lışıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.