Eğitim Haber Girişi : 16 Kasım 2016 13:35

DMO'dan ETSO üyelerine katalog sunumu

DMO'dan ETSO üyelerine katalog sunumu
Devlet Malzeme Ofisi, bölgesel ve ulusal kataloğuna girmek ve yerli ürün alımını arttırmak için ülke genelinde bir çalışma başlattı.
Erzurumajans-Devlet Malzeme Ofisi, bölgesel ve ulusal kataloğuna girmek ve yerli ürün alımını arttırmak için ülke genelinde bir çalışma başlattı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine bir sunum gerçekleştiren DMO yetkilileri, kataloğa girme şartlarını anlattılar.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen sunuma Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ender Eser, Satın Alma Şube Müdürü Serdar Çağlar, Erzurum DMO Müdürü Fahrettin Akdeniz, ETSO Genel Sekreteri Av.Harun Delibaş katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği sunumda, DMO'nun bölgesel ve ulusal kataloğuna girme koşulları anlatıldı. DMO yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi faaliyet alanlarına giren her türlü malzeme ihtiyaçlarını, 'Devletin merkezi satın alma ve tedarik örgütü' sıfatıyla, karşılamaya çalıştığını söylediler. Yetkililer, "Alımlar sırasında çağdaş piyasa ekonomisinin temel kuralları kabul edilen; saydamlık, tam rekabet, güvenilirlik, eşit muamele ve kamuoyu denetimine açıklık ilkeleri ile hareket ediyoruz. Stok, katalog ve müteferrik (çeşitli) alım yöntemleriyle satın alma yapıyoruz. Özellikle üretici veya ilk el satıcı konumundaki firmalardan en ekonomik biçimde devlet kurumlarının ihtiyaçları karşılayıp önemli bir kamu hizmetini yerine getiriyoruz. DMO'nun yeni performans hedefi, yerli ürün ve yerli firma sayısını arttırmaktır. özellikle orta ve yüksek teknoloji imal eden ve 'yerli malı belgesi' alan firmaların ürünlerinin DMO sistemine katılmasını teşvik etmek amacıyla kurumun alım yöntemlerine bazı avantajlar getirdik "diye konuştular.

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı da ziyaret eden Devlet Malzeme Ofisi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ender Eser, Satın Alma Şube Müdürü Serdar Çağlar ve Erzurum DMO Müdürü Fahrettin Akdeniz, sunumun çok başarılı geçtiğini ve Erzurumlu işadamlarının da bu kataloglarda yer almalarının önemini vurguladılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.