Türkiye Haber Girişi : 16 Ocak 2017 18:00

Diyarbakır'da polise bombalı tuzak! Şehit ve yaralılar var

Diyarbakır'da polise bombalı tuzak! Şehit ve yaralılar var
Akşam saatlerinde Diyarbakır ve Şırnak'tan iki ayrı patlama haberleri geldi. Diyarbakır'daki patlamada 4 polisimiz şehit düştü, 2 polisimiz yaralandı.
Erzurumajans-Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki hafriyat alanı yakınında bulunan mezarlık duvarının altına PKK'lı teröristlerce yerleştirilen patlayıcı, bugün öğleden sonra polis aracının geçişi sırasında patlatıldı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı. Merkez Sur İlçesinden taşınan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına teröristlerce bırakılan patlayıcı, devriye gezen polis aracının geçişi sırasında saat 16.30'da patlatıldı. Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin verdiği ilk bilgilere göre, patlamada 1 polis memuru şehit oldu, 5 polis memuru yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

YARALI SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampüs alanında polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 polis şehit olurken, yaralanan polis sayısı 5'e çıktı. Yaralı polisler hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, patlamanın şiddeti ile devrilen aracın altında polis olup olmadığının tesbiti için itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri büyük çaba sarf etti. Patlamanın etkisiyle yoldan geçmekten olan bir belediye otobüsü ve bazı araçların da camlarının kırıldığı ve hasar gördüğü gözlendi.

ŞEHİT POLİS SAYISI 3

Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampüs alanında polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan polislerin sayısı 3'e yükseldi. Yaralan 3 polis ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

VALİLİK AÇIKLADI: 3 ŞEHİT 3 YARALI

Dicle Üniversitesi kümpüs alanında bulunan hafriyat alanında meydana gelen patlama ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, 3 polisin şehit olduğu, 2'si ağır 3 polisin de yaralandığı belirtildi. Valilik açıklamasında, öyle denildi:

"İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir." 

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Dicle Üniversitesi kampüs alanında zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada hastanede tedavi gören 3 polisten biri daha, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Patlamada şehit olan polis sayısı 4'e yükseldi. Yaralanan 2 polisin tedavisi devam ediyor.

BOMBALI SALDIRIDA YAKLAŞIK 200 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde hafriyat alanında görevli polis memurlarına yönelik, düzenlenen bombalı saldırıda yaklaşık 200 kilo patlayıcının kullanıldığı belirtildi. Saldırıya uğrayan polis zırhlı aracı yapılan incelemeden sonra vinç yardımıyla bölgeden kaldırılırken, patlayıcının da uzaktan kumanda düzeneği ile infilak ettirildiği ihtimali üzerinde duruluyor. Şehit olan 4 polis memuru için yarın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenleneceği belirtilirken, tedavisi süren 2 polis memurundan birinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

OLAY YERİNDE 2 MOTOSİKLET BULUNDU

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği alanda, araştırma ve incelemeleri yapan güvenlik güçleri, patlamanın olduğu yerden 500 metre uzaklıkta 2 motosiklet bulduğu öğrenildi. Terkedilmiş olarak bulunan motosikletler, incelenmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma geniş çaplı sürdürülüyor.

VALİ AKSOY, YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ 

Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş ile birlikte Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören yaralı polis memurlarını ziyaret etti. Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Çevik Kuvvet Polislerini taşıyan zırhlı minibüse yönelik düzenlenen menfur bombalı saldırı olayında yaralanan ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Çevik Kuvvet Polislerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Vali Aksoy'u Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş karşıladı. Ziyarette Vali Aksoy'a, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da eşlik etti. Yaralı Çevik Kuvvet Polisleri ile yakından ilgilenen Vali Aksoy, sağlık durumları hakkında hastane yetkililerinden bilgi aldı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra hastaneden ayrıldı."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.