Türkiye Haber Girişi : 08 Kasım 2017 15:56

Diyarbakır merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

Diyarbakır merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Diyarbakır'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Selahattin Eyyubi Üniversitesinin eski akademik personel ve çalışanlarına yönelik 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.
Erzurumajans-Diyarbakır'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Selahattin Eyyubi Üniversitesinin eski akademik personel ve çalışanlarına yönelik 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, kapatılan Selahattin Eyyubi Üniversitesinin akademik personel ve çalışanlarına yönelik 10 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Diyarbakır, Adıyaman, Bursa, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş ve Malatya'da düzenlenen operasyonda aralarında öğretim görevlisi, okutman ve büro memurlarının da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, F.D., E.U., A.T., A.T., E.S., E.Ş., M.K., H.S., E.D. ve U.D. ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Aralarında öğretim görevlisi, büro memuru, kütüphaneci ve araştırma görevlisi kadrolarından kişilerin de bulunduğu 9 şahsa yönelik yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.