Bölge Haber Girişi : 15 Ağustos 2010 04:10

Diyanet: Memura zekat verilebilir!..

Diyanet: Memura zekat verilebilir!..
Diyanet İşleri Başkanlığı memurların yüzde 70'ine zekat verilebileceğini açıkladı.

Erzurum Ajans-Sendikalar 2.5 milyon memur adına 15 Ağustos’ta başlayacak 9’uncu dönem toplu görüşmeler öncesinde, taleplerini dile getirmeye başlarken, Diyanet memura da zekat verilebileceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini İşler Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar, temel ihtiyacından fazla, “80.18 gram altın” karşılığı malı olmayan memura zekat verilebileceğini belirtti. Yoksul tanımını, “Temel ihtiyacından (yeme, içme, barınma gibi) fazla olarak, 80.18 gram altın karşılığı malı olmayan” şeklinde yapan Kayapınar, “Eğer memur, söylenen bu niteliğe uygun, asli ihtiyacını karşılayamıyor ve asgari ücret alıyor, anne ve babasından da miras yok ise memura da zekat verilebilir” dedi.

YÜZDE 70'İNE VERİLEBİLİR
Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi de, zekat tutarının 4 bin 800 TL olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Memurların yüzde 70’i kredi kartı ya da bireysel kredi borçlusu. Dolayısıyla memurların yüzde 70’ine zekat hatta fitre de verilebilir. Memurların büyük çoğunluğu özellikle de sözleşmeli ve 4/C’li geçici personel fitreye de muhtaç. Vatandaşlar zekat veya fitre vermek için ihtiyaç sahiplerini aramak yerine herhangi bir devlet dairesine gittiklerinde çok rahatlıkla ihtiyaç sahiplerini bulabilirler.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.