Eğitim Haber Girişi : 06 Eylül 2017 18:17

DGS sonuçları açıklandı

DGS sonuçları açıklandı
Binlerce öğrencinin merakla beklediği DGS sonuçları açıklandı.
Erzurumajans-Binlerce öğrencinin merakla beklediği DGS sonuçları açıklandı.


2017 DGS sınav sonuçlarını adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilirsiniz.

2017 DGS TERCİHLERİ

DGS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar bu kezde tercih işlemlerini yapmak için ter dökecekler. Aldıkları puana göre okul tercihi yapacak olan adaylar ÖSYM'nin kılavuzunda yer alan bilgiler ışığında yapması gereken işlemler şöyle, Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları göstere fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

DGS SINAV SONUCU SONRASI KYK BURS BAŞVURUSU YAPILIR MI?

Kredi Yurtlar Kurumu, geçen hafta KYK yurt sonuçlarını açıkladı, Kurum KYK burs başvurularını hemen başlatmayacak. Kurum, önlisans mezunlarının üniversiteye atanmasından sonra başvuruları başlatacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.