Bölge Haber Girişi : 20 Eylül 2010 11:33

Devlet Bakanı Faruk Özak Erzurum'da!..

Devlet Bakanı Faruk Özak Erzurum'da!..
Erzurum'a dün akşam saatlerinde 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulunmak üzere Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak Erzururm'a geldi.

Erzurum Ajans-Erzurum'a dün akşam saatlerinde 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulunmak üzere Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak Erzurum'a geldi. Özak, tartışmalara neden olan Cemal Gürsel Stadyumu'nun isim değişikliğine de açıklık getirdi.

STADYUMUN İSMİ DEĞİŞMEDİ

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, 2011 UNİVERSİADE kapsamında Erzurum'da yapılan tesislerde incelemelerde bulunmak üzere kente geldi. 2011 Koordinasyon Merkezi'nde, ilgili heyetle toplantı düzenleyen Özak, bugün de 2011 tesislerini gezdi. Konaklı bölgesinde yapılan tesisleri inceleyen Bakan Özak'a, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 2011 UNİVERSİAD Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintımar eşlik etti. Daha sonra ismi konusunda kentte tartışmalara neden olan Cemal Gürsel Stadyumu'na gelen Bakan Özak, yapılan onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Türkiye'nin 4'üncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in vefatından iki yıl sonra 1968'de açılan ve 42 yıldır başta Erzurumspor olmak üzere ildeki spor organizasyonlarına hizmet veren Cemal Gürsel Stadyumu'nun isminin değiştirilip Universiade Arena Stadı olarak yeniden isimlendirilmesi konusuna Bakan Faruk Özak, "Şu ana kadar resmi olarak stadyumun ismi değiştirilmedi. Resmi bir değiştirme yapmadık, yapabiliriz. Erzurum'dan gelecek talep doğrultusunda Ankara'da değerlendirip değiştirilebilir" dedi.

UEFA KRİTERLERİNE UYGUN
 
Öte yandan toplam 33 milyon lirayı bulan yenileme çalışmalarının başlamasından sonra stadın dışına "Universiade Arena Stadı inşaatı"  yazılı bez afişler asılmıştı. Hızla devam eden stat inşaatını, geçen ağustos ayında da Erzurum'u ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan denetlemişti.

Cemal Gürsel Stadı tamamlandığında UEFA kriterlerine sahip olacak. Tribün kapasitesi 21 bin 900'e çıkacak stadın dört tarafı kapatılacak. Erzurum'un zorlu kış koşulları da dikkate alınarak stat zemini modern sistemlerle alttan ve üstten ısıtılacak.

CEMAL GÜRSEL KİMDİR

Türkiye'nin 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, 1895'te Erzurum'da doğdu. Gürsel, topçu subayı olarak Çanakkale Savaşları'na katıldı, Filistin ve Suriye cephesinde bulundu. 1929'da Harp Akademisi'ni bitirdi. 1958 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. 27 Mayıs 1960'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke yönetimine el koymasıyla aynı gün Milli Birlik Komitesi'nin Başkanlığı'na getirildi. Devlet ve Hükümet Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yetkilerini üstlenerek

yeni hükümeti kurduğunu açıkladı. 5 Ocak 1961'de hükümeti yeniledi. 26 Ekim 1961'de yapılan halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı'na seçildi. Dostları tarafından kendisine "Cemal Aga" lakabı verildi. Rahatsızlanınca uzun süre Amerika'da tedavi gördü. Tedaviden sonuç alınamayınca Türkiye'ye getirildi, 14 Eylül 1966'da GATA'da hayatını kaybetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.