Spor Haber Girişi : 27 Şubat 2017 23:15

Dev derbi Kara Kartal'ın

Dev derbi Kara Kartal'ın
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1 - 0 mağlup etti.
Erzurumajans-Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1 - 0 mağlup etti.

Siyah-beyazlılara 3 puanı getiren tek golü 47. dakikada Anderson Talisca kaydetti.

Lider Beşiktaş bu galibiyetle puanını 50'ye yükseltirten, Galatasaray 40 puanda kaldı.

"Kendi taraftarımız önünde böyle bir yenilgi iyi olmadı"

188. lig maçına çıkarak Zoran Simoviç'in en çok forma giyen yabancı futbolcu rekorunu egale eden Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera, Beşiktaş'a 1 - 0 yenildikleri maç sonrası yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı.

Muslera'nın açıklamaları şöyle:

"Kendi sahamızda oynadığımız bir derbiyi kaybettik. İlk yarı kompakt oynadık ve pozisyon vermedik. İkinci yarı da fırsat vermedik aslında ama şans faktörü rakipten yanaydı. Top baraja çarpmasa alabileceğim bir toptu. Girdiğimiz net pozisyonları gole çeviremedik. Kendi taraftarımız önünde böyle bir yenilgi iyi olmadı.

Geçen sene kazandığımız ve sezon başında kazandığımız birer kupa var. Diğer taraftan değişikliklere adapte olmak pek de kolay olmuyor. Hocaların da zamana ihtiyacı var. Her teknik adamın istekleri farklı olabiliyor. Bizler de elimizden geleni yaparak adapte olmamız lazım. Son dakikaya kadar mücadele eden ve bir şeyler yapmaya çalışan bir Galatasaray vardı. Şu anda ortada bir gerçek var; 10 puanlık bir fark var ama mücadelemiz sürüyor.

Maçtan sonra rekoru konuşmak kolay değil. Galatasaray gibi bir camiada bu kadar maç oynamak beni mutlu ediyor. Futbolda iyi ve kötü zamanlar olabiliyor. Bana yardım eden tüm arkadaşlarıma ve tüm camiaya teşekkür ediyorum. Ödülü de çok önemli bir isimden aldım. Adını Galatasaray tarihine yazdırmış bir isim Zoran Simoviç. Ben de adımı Galatasaray tarihine yazdırdığım için çok mutluyum ve Galatasaray'da devam etmek istiyorum."

Galatasaray - Beşiktaş maçından notlar

Maçın başlamasına 3 saat kala bir grup taraftarın metroda meşale yakması sonucu oluşan dumandan dolayı bir süreliğine Şişli-Mecidiyeköy arasındaki duraklar kapatıldı. 

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera derbide sahaya çıkarak, Sarı kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı futbolcu ünvanını Zoran Simoviç'le birlikte egale etmiş oldu. Maç öncesi Muslera ödülünü, kulübün davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Zoran Simoviç'ten aldı. Simoviç'e ise kulüp adına Cengiz Özyalçın teşekkür plaketi verdi. (en çok lig maçına çıkan yabancı oyuncu sayısında Muslera Simovic'i yakaladı)

Galatasaraylı taraftarlardan yönetim protestosu

Süper Lig'de oynanan ve Galatasaray'ın Beşiktaş'a 1-0 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük darbe aldığı mücadelenin sonunda Sarı - Kırımızılı taraftarlar, yönetimi protesto ettiler. 

"Yönetim istifa" diye bağıran taraftarlar maç çıkışı Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Cengiz Özyalçın'ı da protesto ettiler.

Isınmadan önce sahaya çıkan G.Saraylı oyunculardan Podolski taraftarın istediğini kırmadı ve tribünlere üçlü çektirdi.

Linnes, Cavanda ve Sinan Beşiktaş maçı öncesi kadrodan çıkardılar. Üç isminde herhangi bir sakatlığı bulunmazken kararın tamamen Tudor'un olduğu öğrenildi. Ayrıca kadroda olmayan Sinan Gümüş sivil olarak geldiği Arena'da takımına ailesi ile birlikte tribünden destek verdi.

Beşiktaş taraftarları da misafir tribününde yerini alırken, iki takım taraftarları zaman zaman karşılıklı tezahüratla atıştılar. Beşiktaş taraftarları Türk Telekom Arena'ya "Sana gelmediğim gün öldüğüm gündür benim" pankartını astı.

Stat: TT Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Galatasaray: Muslera, Semih, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Nigel de Jong, Selçuk İnan (Dk 60 Tolga Ciğerci), Yasin (Dk 76 Garry Rodrigues), Bruma, Sneijder (Dk 76 Eren Derdiyok), Podolski

Teknik Direktör: Igor Tudor 

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül (Dk 67 Andreas Beck), Atınç, Marcelo, Adriano, Atiba, Oğuzhan (Dk 83 Gökhan İnler), Ricardo Quaresma, Babel, Talisca (Dk 71 Tolgay), Cenk Tosun

Teknik Direktör: Şenol Güneş 

Sarı kartlar: Dk 37 Selçuk İnan, Dk 90 Podolski (Galatasaray), Dk 22 Talisca (Beşiktaş)
Goller: Dk 47 Anderson Talisca (Beşiktaş)

İSTANBUL / DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.