Ekonomi Haber Girişi : 05 Ekim 2018 11:45

Destek olun da görelim!

Destek olun da görelim!
Erzurum’da emekli makine teknikeri Metin Öznülüer, Türkiye’de üretimi olmayan ‘Pro Ski Simülatörü’ üretti.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da emekli makine teknikeri Metin Öznülüer, Türkiye’de üretimi olmayan ‘Pro Ski Simülatörü’ üretti. Daha önce de ‘Milli Jet Ski’ için proje geliştiren ancak destek bulamayan Öznülüer, şansını bu kez de ‘Milli Kayak Simülatörü’yle deneyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kalkınma politikası olarak her fırsatta dile getirdiği yerli ve milli üretim konusu yereldeki siyasetçi ve bürokratlar tarafından karşılık bulmuyor. Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtarmak için bir çok alanda gerçekleştirilen girişimlere destek olunmazken, projeleri rafta kalan isimlerden biri de Erzurumlu Metin Öznülüer oldu.



ZIRHLI GELİŞTİRMİŞTİ AMA…

Türk Silahlı Kuvvetleri 55’inci Bakım Merkez Komutanlığı’ndan emekli olduktan sonra ilk olarak ’Süvari’ adını verdiği taarruz tipi zırhlı araç ve keskin nişancı silahı geliştiren Öznülüer, savunma sanayinde çok önemli olan projesi için çalmadık kapı bırakmadı. Destek noktasında hiç bir sonuç alamayan Öznülüer, ümidini yitirmeyip bu kez de ‘Milli Jet Ski’ için kolları sıvadı.

PROTOTİP BİLE YAPAMADI



Türkiye’nin yurt dışından ithal ettiği kar motosikletlerini Erzurum’da üretmenin hayalini kuran Öznülüer, ne yazık ki prototip yapmak için bile destek bulamadı. Verilen sözlerin tutulmamasına rağmen yılmayan emekli tekniker son olarak Türkiye’de yapılmayan ’Pro Ski Simülatörü’ üretti.

TÜRKİYE SATIŞI FİYATI 1300 EURO

Hem kayak eğitiminde hem de fitness salonlarında kullanılabilen ‘Pro Ski Simülatör’ün yurt dışında 800-1000 Euro arasında satıldığını belirten Öznülüer, Türkiye’de ise bu rakamın 1300 Euro’ya kadar çıktığını dile getirdi. Metal ve polietilen malzemeden ürettiği ve adına ‘Milli kayak’ dediği simülatör için destek arayan Öznülüer, “Yıllardır yaptıklarım karşılık bulmadı. Son şans olarak bu simülatörü ürettim. Umarım birileri sesimi duyup bu konuda bana destek verir” diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.