Eğitim Haber Girişi : 27 Ekim 2017 18:30

DES Başkanı Çelebi: Önce bakanlık bürokratlarında uygulansın

DES Başkanı Çelebi: Önce bakanlık bürokratlarında uygulansın
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, performans değerlendirmesinin önce bakanlık bürokratlarında uygulanması gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, performans değerlendirmesinin önce bakanlık bürokratlarında uygulanması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 12 ilde pilot uygulama ile başlatılacak olan ve daha sonra tüm ülkeye yayılacak olan öğretmenlerin performans değerlendirmesi ile ilgili olarak Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi yaptığı basın açıklamasında "Birçok sorunu bulunan Milli Eğitim Camiasına yeni sorunlar ekleyeceği, öğretmenler arasında çalışma barışını bozacağı aşikardır. Ancak sonuçları görülmek isteniyorsa uygulama önce bakanlık üst düzey bürokratlarına, il, ilçe müdürlerine yapılsın. Öğretmen, veli, memur ve diğer paydaşların değerlendirme sonuçlarına göre uygulama yaygınlaştırılabilir" dedi.

Çelibi, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı başarısızlığın, metal yorgunluğunun nedeninin öğretmenler olmadığını belirterek, "Eğitimci olmayan, eğitimden anlamayan Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları yıllardır yaptığı yanlışlarla eğitimdeki küçük sorunlar çözülmek bir yana kangren halini almıştır. Şimdi bu başarısızlık öğretmenlere yıkılarak halının altına süpürülecek ancak sorunlar büyümeye devam edecektir" dedi.

Objektiflikten uzak bir değerlendirme sistemi ile öğretmenin veli ve öğrencilerin önüne atılacağını belirten Çelebi, bu uygulama yıllardır erozyona uğrayan öğretmenlik mesleğinin itibarını yerle bir edeceğini belirtti. Çelebi, bu yanlış uygulamadan mutlaka dönülmesi gerektiğini aksi takdirde Sendika olarak yapılacak her türlü eyleme destek vereceklerini ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.