Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Depremzedeler Erzurum BEAH`ta

Depremzedeler Erzurum BEAH`ta
Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından enkaz altında kalan ve ekipler tarafından enkazdan çıkarılan yaralıların Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavileri devam ediyor.
Erzurum Ajans-Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından enkaz altında kalan ve ekipler tarafından enkazdan çıkarılan yaralıların Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavileri devam ediyor.
Depremin ardından kara ve hava ambulanslarıyla getirildikleri Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerine devam edilen depremzede vatandaşlar hastane çalışanlarının kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek teşekkür ettiler.

HANİFE ÖĞRETMEN YARDIM İÇİN GİTMİŞTİ

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan’ın ziyaret ettiği yaralı vatandaşlar arasında bulunan ve enkaz altından 25 saat sonra çıkarılarak Erzurum’a gönderilen Hanife Kaya isimli felsefe öğretmeni ise daha önce Marmara Depremini yaşadığını dile getirerek Van depreminin kendisi için ikinci bir acı tecrübe olduğunu kaydetti. 1,5 ay önce Van’a atanan genç öğretmen depremin meydana geldiği gün İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen seminer sonrasında yanında diğer bir öğretmen arkadaşı olan Merve Doruk ile birlikte evlerini taşımak isteyen diğer öğretmen arkadaşlarına yardıma gittiğini ifade ederek; “Birkaç saat içerisinde o evden taşınmış olacaktık ama bu mümkün olmadı. Depremin hemen akabinde diğer iki arkadaşımızın seslerinin kesildiğini fark ettik biz Merve arkadaşımızla iki kolon arasında sıkışıp kaldık. Birbirimize tutunup dokunarak uyarılarda ve telkinde bulunarak hayatta kalmaya çalıştık. Enkaz üzerindeki çalışmaları duyuyorduk birkaç ekip geldi ama sesimizi duyuramadık. Son gelen ekip Merve’nin yardım çığlığını duydu ve bizi kurtardı. Allah herkesten razı olsun.” dedi.

“DEVLET TÜM İMKANLARINI SARFEDİYOR”

Depremden sağ kurtarılan yaralılardan biri de Nizamettin Turan isimli vatandaş. Turan, o günü anlatırken şu ifadeleri kullandı: “ 3 arkadaşımla birlikte kahvehanede çay içiyorduk. Sarsıntı başlayınca panik halinde kaçışmaya başladık. İnsanlar birbirlerinin üzerine düşüyordu. Gerisini hatırlamıyorum kendime geldiğimde hastanedeydim. Daha sonra Erzurum’a sevk edildim. Telefonla ulaştığım tanıdıklarımdan öğrendiğim kadarıyla benimle birlikte olan üç arkadaşım ne yazık ki hayatını kaybetmiş. Çok üzgünüm.”
Enkazdan 8 saatin ardından çıkarılan ve ardından askeri helikopterle Erzurum’a getirilen Fatih Kaban ise devletin tüm kurumlarının Van’da seferber olduğunu dile getirerek; “Benim başımda beş doktor görevliydi hepsinden ve devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Biran olsun ellerini üzerimizden çekmediler. Allah devletimize zeval ziyan vermesin” şeklinde konuştu.

ÜZERİNE VESTİYER DÜŞTÜ

5 katlı binanın en üst katında oturan ve deprem anında üzerine vestiyer düşen 14 yaşındaki Furkan Çilingir ise önce Patnos’a ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söyleyerek arkadaşlarından bazılarının depremde öldüğüne üzüldüğünü vurguladı.

ÇAMAŞIR ASARKEN DEPREME YAKALANDI

Oturduğu apartmanın 3. katında çamaşırlarını asarken depreme yakalanan Nurhan Çetin’in yaralarına aldırmadan çocuklarını merak ettiğini söylemesi ise herkesi duygulandırdı. Çetin sarsıntı anını şöyle anlattı. “O gün sabah eşim çocuklarımızı da yanına alarak köye gitti. Ben evde kalıp temizlik yapmak istedim. Çamaşırları asmak için balkona çıktığımda şiddetli bir sarsıntı meydana geldi biranda üç kat aşağıya düştüm. Apartman kapıcımızın yardımıyla enkazdan çıktım. Şu an tek düşüncem çocuklarımın sağlık durumu. Bir an önce onlara kavuşmak istiyorum. Buradan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere bütün devlet büyüklerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık üç gündür tedavim sürüyor doktorundan temizlik personeline kadar bütün çalışanlar bizleri el üstünde tutuyorlar Allah hepsinden razı olsun.”

BAŞHEKİM DOÇ. DR. ERDOĞAN “TÜM EKİPLERİMİZLE HAZIRIZ”

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise yaptığı açıklamada Erzurum’a gönderilen 36 depremzede yaralının 19’unun Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğünü dile getirerek: “Hastalarımızdan 12 tanesi hava ambulanslarıyla ve askeri helikopterlerle transfer edildi. Devletimiz bütün olanaklarını imkan etti. Bu acı olaylardan çıkardığımız sonuç ise daha kolektif daha organize ve daha seri hareket etmeyi öğrenmemiz oldu. Hastalarımızın arasında ağır yaralılarda var hafif yararlılarda. Burası bölgenin en donanımlı hastanesi gerek ekipman açısından gerek eleman ve teknik altyapı açısından yeterli seviyedeyiz. Bu afetten dolayı hastane bünyesinde tam donanımlı yataklı bir servis hazır hale getirilmiş durumda. Kendileriyle görüştüğümüz yaralılarımız şuan durumlarından memnun olduklarını belirterek teşekkür ediyorlar. Kendilerine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah öyle bir acıyı bir daha yaşatmasın inşallah.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.