Erzurum Haber Girişi : 21 Mayıs 2017 20:15

Depreme inat, tedbirli hayat

Depreme inat, tedbirli hayat
İletişim Fakültesi öğrencileri, proje kapsamında Erzurum merkez Yakutiye Kent Meydanında fotoğraf sergisi ve stand etkinliği düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, halkın depremden korunma kültürünün ve bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla "Depreme İnat, Tedbirli Hayat' sloganıyla sosyal sorumluluk projesi hazırladı.

İletişim Fakültesi öğrencileri, proje kapsamında Erzurum merkez Yakutiye Kent Meydanında fotoğraf sergisi ve stand etkinliği düzenledi. Açılan standda hazırlamış oldukları el broşürlerini dağıtarak ziyaretçileri bilgilendirdi. Çeşitli ilçelerde ortaokul ve lise düzeyindeki okullara Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile deprem ve tahliye eğitimi verildi. İletişimci öğrencilerden Berranur Semiz, Gülten Tercanlı, Demet Demir, Tuğçe Kopuz, Sinem Zehir, Zehra Özkılıç ve Semih Şenkal ekiplerle birlikte, acil ve afet durumları, afet türleri, afetin etkileri, risklerin azaltılması, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında öğrencileri aydınlattı.

İletişimci öğrencilerden Berranur Semiz, "Deprem, Türkiye'nin coğrafi bir gerçekliği. Deprem ile ilgili önlemleri bu felaketi yaşamadan almak ve her zaman hazırlıklı olmak lazım" diye konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.