Medya Haber Girişi : 20 Aralık 2014 13:21

Denge denetleme ağı Erzurum'da

Denge denetleme ağı Erzurum'da
Denge Denetleme Ağı, Erzurum'da sivil toplum örgütleriyle buluşuyor.
Erzurumajans-Denge Denetleme Ağı, Erzurum'da sivil toplum örgütleriyle buluşuyor. İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı DDA Koordinasyon Kurulu Üyesi Şakir Gürel, Sivil Toplum Kuruluşları tanışarak denge mekanizmaları hakkında görüş alış verişinde bulunacak.

İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı DDA Koordinasyon Kurulu Üyesi Şakir Gürel, yaptığı açıklamada "Türkiye'de katılımcı ve çoğulcu bir demokrasinin güçlenmesi için bir araya gelen 200'ü aşkın sivil toplum örgütünden oluşan Ağımız, Erzurum'un yerel STK'ları ile tanışarak denge denetleme mekanizmaları hakkında görüş alışverişinde bulunacak ve kendi çalışmalarını anlatacak. Bağımsız ve özerk bir yapı olan Denge ve Denetleme Ağı'nın ismini aldığı "denge denetleme" mekanizmaları; devlet kurumları arasındaki güçler ayrılığının bir denge ve denetleme sistemi ile sağlanabileceğini, bunun için de kurumsal ve siyasi reformların sürdürülebilir olmasının ne denli önemli olduğunu vurguluyor." Dedi.

Genel Başkan Gürel, hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması için anayasada kurumsal reformların ve güçlü bir denge ve denetleme sisteminin gerekli olduğu düşüncesi, İstanbul Politikalar Merkezi ve National Democratic Institute'un düzenlediği, farklı sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcileri, medya, akademisyen ve kanaat önderlerinin bir araya geldiği çalıştaylar sonucunda ortaya çıktığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çalıştayların ardından bir araya gelen farklı siyasi görüşten 33 sivil toplum örgütü, Ağ'ın temellerini atmış ve ortak bir deklarasyon metni hazırlamıştı. Bugün 204* sivil toplum örgütünün altına imzasını attığı bu deklarasyon, demokrasiden taraf olanların, farklı düşünseler de bir arada çözüm üretebileceklerinin en canlı kanıtını teşkil ediyor.

DDA'nın bir aradalığın gücünden ilham alarak başlattığı son çalışma olan BAK (Bizi Anayasa Kavuşturacak) Kampanyası, hepimizi farklılıklarımızla yansıtan ve engeller yerine ortaklıklarımızı vurgulayan bir anayasanın yazılabileceğini savunuyor. BAK, Ekim 2015 itibarıyla anayasa yapım sürecinin tekrar siyasetin gündeminde olacağını hatırlatarak, bizi kavuşturabilecek bir anayasanın yazılmasının artık zamanıdır diyor ve ilk aşamada sivil toplumu, temsil ettikleri kesimlerin taleplerini masaya koymak için harekete geçmeye çağırıyor. BAK, görünürlüğü büyütmek için daha çok göze ihtiyacımız olduğunu söylüyor çünkü bizlerin aynı masanın etrafında buluşarak birbirine BAK'masıyla başlayacak bir diyalog ve uzlaşma sürecinin, karar vericiler için de bir hareket noktası olacağına inanıyor, yerelde daha çok sivil örgütlenmeye ulaşmayı hedefleyen DDA, önümüzdeki dönem Erzurum, Diyarbakır, Adana, Kayseri, İzmir, Samsun ve Bursa'dan oluşan 7 ilde çalışmalarını hızlandıracak.

DDA, BAK Kampanyasının ardından siyasetin şeffaf finansmanının sağlanmasına ilişkin yürüteceği kampanya dahilinde, Erzurum'da halk toplantıları yapmayı planlıyoruz." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.