Bölge Haber Girişi : 07 Temmuz 2010 04:08

Demokratik açılımı BDP engelledi!..

Demokratik açılımı BDP engelledi!..
İçişleri Bakanı Atalay, Kürt sorununu çözmeyi hedefleyen Demokratik Açılımı CHP eski lideri Baykalın önce desteklediğini savunarak, Açılıma en büyük darbeyi o zaman DTP olan BDP vurdu. Ama süreç sürecek dedi

Erzurun Ajans-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım sürecine en büyük darbeyi “Habur istismarıyla” Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) vurduğunu söyledi. Atalay, Kuzey Irak’taki PKK’nın terör üslerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Polis sızdırdı” sözlerine de “Her kurumun içinde yanlış yapanlar vardır” dedi. Atalay’ın İstanbul’da medya temsilcileriyle bir araya geldiği ‘Medya Duyarlılığı İstişare Toplantısı’na Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.

Türkiye’nin koşulları çok daha ağır olduğunu belirterek  İngiltere’nin IRA’ya karşı mücadelesinde hükümet, muhalefet partileri ve medyasıyla ortak hareket etmesi örneğini veren Atalay, terörist eylemler yaşandıkça askeri operasyonların süreceğini söyledi. Şehit cenazelerinin giderek bir kurgu haline geldiğini kaydeden Atalay, “Bir gösteri yeri haline geldi. Kimlerin bunu suistimal yaptığını biliyoruz. Bu konuların politika malzemesi yapılmasını hoş değil” dedi.

 Demokratik açılıma en büyük darbeyi o dönemde adı DTP olan BDP’nin vurduğunu anlatan Atalay, şunları söyledi: “İlk görüşmem Ahmet Türk’le olmuştu. Meşru zeminde muhatabımız olmasını istedik. Ancak insanları otobüslerle Habur’a topladılar. CHP de başta çok istekliydi. Baykal’la görüştüm. Başlangıçta çok yakın yardımlaşma desteği içindeydi. BDP muhatabız derse önemseriz. Hükümet olarak demokratik açılım sürecine devam edeceğiz. Toplumsal ve terör boyutuyla çözülecek. Demokratik ve insani yöntemlerle meseleye eğiliyoruz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.