Siyaset Haber Girişi : 03 Ekim 2017 17:15

Deligöz'den Nijer çıkarması

Deligöz'den Nijer çıkarması
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'den Nijer çıkarması...
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili ve Nijer-Türk Dostluk Grubu Başkanı Orhan Deligöz, beraberinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Nijer Büyükelçisi Hüseyin Özdemir, Maarif Vakfı Mütevelli Heyet üyesi Selim Cerrah ve Nijer-Türk İş Konseyi Başkanı Murat Ataer ile birlikte Nijer'e çıkarma yaptı.

Daha önce FETÖ/PDY'nin Nijer'de faaliyet gösterdiği, girişimler sonucu Maarif Vakfına devredilen okulların açılışında bir konuşma yapan Deligöz her iki ülke arasındaki tarihi bağlara vurgu yaparak, bu bağların hiç bir terör örgütünün çabası ile bozulamayacağını, Nijer Hükümeti tarafından terör örgütüne ait okulların Maarif Vakfına devredilmesinin bunun en büyük örneği olduğunu ve Türk halkının daima Nijer'in yanında olacağını söyledi. AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ve beraberindeki heyete İlköğretim Bakanı Dr. Daouada Mamadou ve Orta Öğretim bakanı Mamane Sani Abdourahamane eşlik ettiler.

Deligöz son olarak Nijer'e yaptığı gezisi ile ilgili, "Nijer-Türk Dostluk Grubu Başkanı olduğum için burada yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde bulunmak istedim. Hükümetimizin ve Nijer Hükümetinin desteğiyle Nijer'de FETÖ/PDY terör örgütünün tüm izlerini çok şükür sildik ve bir daha geri getirilemeyecek hale getirdik. Ne yazık ki bu terör örgütü buralara kadar uzanmış. Fakat yaptığım ikili görüşmeler sonucunda Nijer'den de FETÖ/PDY terör örgütünün kökünü kazıdık. FETÖ/PDY terör örgütüne ait iken girişimlerimiz sonucu Maarif Vakfına devredilen okulların açılışını yaptık. Nijer'de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan ilgiyi kelimeler ile anlatmam mümkün değil. Bu kardeşlerimizin duaları ve destekleri olduğu sürece İslam İttifakı Allah'ın izniyle dimdik ayakta duracaktır. Gördüğüm yoğun ilgiden dolayı Nijer halkına ve başta Cumhurbaşkanı Sayın Mahamadou Issoufou'u olmak üzere tüm yöneticilerine teşekkür ederim." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.