Spor Haber Girişi : 16 Nisan 2018 11:40

Delegelere 'siyasi baskı' iddiası

Delegelere 'siyasi baskı' iddiası
TKF’nin yaklaşan Olağan Genel Kurulu öncesinde Başkan Erol Yarar’ın ‘Beyefendi bizi istiyor’ diyerek, özellikle Spor Genel Müdürlüğü delegeleri üzerinde ‘etki kurmaya’ çalıştığı iddiaları, kayak camiasını rahatsız etti.
Erzurumajans-TKF’nin yaklaşan Olağan Genel Kurulu öncesinde Başkan Erol Yarar’ın ‘Beyefendi bizi istiyor’ diyerek, özellikle Spor Genel Müdürlüğü delegeleri üzerinde ‘etki kurmaya’ çalıştığı iddiaları, kayak camiasını rahatsız etti. Ayrıca Yarar’ın bazı milletvekilleri üzerinden delegelere baskı oluşturduğu öne sürüldü.

Türkiye Kayak Federasyonu’nun 10 Mayıs’ta yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu öncesinde kulislerde hareketlendi. Fatih Kıyıcı’nın Asbaşkanlık görevinden istifa ederek adaylığını açıklamasından sonra güç kaybına uğrayan Başkan Erol Yarar’ın bir takım siyasileri aracı kılarak, delegeler üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığı iddia edildi. Kulislerde ayrıca Başkan Yarar’ın ‘Beyefendi bizi istiyor’ söylemiyle özellikle Spor Genel Müdürlüğü oylarına etki etmeye çalıştığı dillendirildi.

“Bunlar hoş şeyler değil!”

Kayak camiasında tepkilere neden olan iddialar için “Bunlar hoş şeyler değil” diyen TKF Başkan adayı Fatih Kıyıcı, “Üzülerek söylemeliyim ki siyasiler aracılığıyla bir takım yönlendirmeler yapılıyor. Her zaman diyoruz ‘spora siyaset karıştırılmamalı’ diye ama ister istemez siyaset bir parçası olabiliyor. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini kullanarak yönlendirme yapmak seçim arifesinde etik olmaz” diye konuştu.

100’ün üzerinde imzamız var

Bu arada Sway Hotel’de bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Kıyıcı, adaylık sürecinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan adaylığı için en az 45 delegenin imzasına ihtiyaç duyulan süreçte 100’ün üzerinde imza topladığını vurgulayan Kıyıcı, seçime bir aydan az bir süre kaldığını anımsatarak, il ziyaretlerine ağırlık verdiğini dile getirdi. Çoğulcu bir yönetim anlayışı istediğinin altını çizen Kıyıcı, “Bu nedenle gittiğimiz her yerde ‘ortak akıl ve ortak fikir’ üretiyoruz. Camianın sorunları belli ve çözümü de biziz. 8 yaşından beri kayağın içinde olan biri olarak farklı tecrübeler edindiğimi söylemek istiyorum. Bu deneyim ve tecrübelerimi çoğulcu bir yönetimle hizmete dönüştürmek istiyorum” diye konuştu.

Saha ile Erol Bey’in uyumunu sağlayamadık

Bir soru üzerine Erol Yarar ile neden yolların ayrıldığını anlatan Kıyıcı, şunları söyledi. “Erol Bey göreve geldikten sonra yönetimde çeşitli sebeplerden dolayı istifalar oldu. Mali Genel Kurulun ardından tüm sportif branşlardan sorumlu olan kişi bendim. Bu süreci çok ciddi sıkıntılarla atlattık. Zaman içinde görüş ve işleyiş açışından fikir ayrılıklarımız oldu ki bundan doğal bir şey de olamaz. Ayrıca saha, federasyonun en önemli yeridir. Geçen zamanda çok denedik ama saha ile Erol Bey’in uyumunu sağlayamadık. Gen uyumu olmayınca biz de bu kararı aldık. Bu anlamda bir takım dedikodular üretmek doğru değil. Görüş ayrılığı her yerde olabilecek bir şey. Bugün benimle yola çıkan birinin yarın karşıma aday olarak çıkması kadar doğal bir şey olamaz.”

Erol Bey ile ittifak mümkün değil

Bu arada ‘Fatih Kıyıcı, sandık başında Erol Yarar ile ittifak kuracak’ iddialarına da cevap veren Kıyıcı, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını vurguladı. Kıyıcı şöyle devam etti. “Seçim arifesinde bu ve bunun gibi söylem ve dedikoduların çıkması normal. Ancak bu iddia çok komik. Böyle bir şeyin olması bu kadar insana saygısızlık olur. Dediğim gibi fikir ve uygulamada ayrılıklarımız olduğu için yol ayrımına geldik. Ne seçimde ne de sonrasında böyle bir birleşmenin olması söz konusu dahi değildir.”

Ölüleri delege göstermişti

Öte yandan 4’üncü Olağan Genel Kurul Listesi’nde yaşamlarını yitirmiş eski federasyon başkanlarından Erdoğan Üstünsoylu ve Gültekin Çeki’nin delege olarak gösteren ayrıca yönetmelik gereği, “Federasyon çalışanları delege olamaz” maddesini çiğneyerek İstanbul’daki Kayak Akademisi’nde görevli Gürkan Saatçioğlu’na listede yer veren Erol Yarar, Spor Genel Müdürlüğü’ne şikâyet edildi. Ana statü gereği 300’e düşürülen listedeki 51 kişinin önemli bir bölümü itiraz dilekçelerini SGM’ye verdi.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ŞEREF KANDEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    erol yarar ERZURUMA NE YARAR