Spor Haber Girişi : 13 Eylül 2018 21:30

Delege cevabı sandıkta verdi

Delege cevabı sandıkta verdi
Bir gece yarısı operasyonuyla Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın adaylığını engelleyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar sandığa gömüldü.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Bir gece yarısı operasyonuyla Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın adaylığını engelleyen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar sandığa gömüldü. Ali Oto: 195, Erol Yarar: 73

Türk kayak camiası yıllar sonra rahat bir nefes aldı. Göreve geldiği günden bu yana hukuk tanımaz tavrı ve 7’den 70’e herkesin tepkisini çeken yönetim anlayışıyla Türk kayağına sancılı bir dönem yaşatan Erol Yarar’ın devri kapandı.

O GÜNDEN BUGÜNE NELER OLDU?

Erol Yarar’ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla henüz ikinci hafta da yönetim kurulunda başlayan istifalar Türk kayağını bugünkü noktaya getirdi. Geçen süre içinde adeta parçalanan kayak camiası geçen 10 Mayıs’ta yapılması planlanan 4’üncü Olağan Genel Kurula kilitlendi.

KIYICI ADAY OLDU



Bu süreçte camiayı yakından tanıyan ve son dönemde federasyonda Asbaşkan olarak görev yapan Doç. Dr. Fatih Kıyıcı sahneye çıktı. Adaylığını açıklamasıyla büyük heyecan uyandıran Kıyıcı, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak ‘kurtuluş günü’ için hazırlıklara başladı.

AYAK OYUNLARI DEVREYE GİRDİ

Kıyıcı’nın aday olmasıyla birlikte ilk hamlesini yapan Erol Yarar, ‘Ankara’da yaşamıyorsun’ gibi komik bir gerekçeyle Kıyıcı’nın adaylığını kabul etmedi. Spor Genel Müdürlüğüne yapılan itirazların ardından konu Tahkim Kurulu’na taşındı. Kurul adaylığa onay verirken, Yarar yine rahat durmadı.

YOLSUZLUK İFTİRASI

10 Mayıs’a günler kala Ana statü gereği delege sayısını 300’e düşürmesi gereken Yarar, usulsüz uygulamaları yanında Fatih Kıyıcı hakkında da yolsuzluk iftirasında bulundu. Bu noktada Kıyıcı ve kulüplerin itirazları sonrasında Tahkim Kurulu 10 Mayıs’ta yapılması gereken genel kurulu iptal etti.



31 TEMMUZ’A ALINDI AMA

Kurul kararıyla 31 Temmuz’da yapılması gereken genel kurul öncesinde de Yarar, Fatih Kıyıcı’nın adaylığının önüne geçmek için her yolu denedi. Haftalar süren müfettiş soruşturmasının ardından Kıyıcı’ya ceza verilemeyeceğini anlayan Yarar bu kez de 24 Haziran seçimlerini gerekçe gösterdi.

13 EYLÜL’E ERTELENDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Spor Genel Müdürlüğü statüsünün değiştiğini öne süren Yarar’ın bu talebi üzerine Tahkim Kurulu ‘son kez’ genel kurul tarihi 13 Eylül olarak belirledi. Geçen süre içinde Merkez Ceza Kurulunun kapısını adeta aşındıran Yarar son hamlesini 12 Eylül’de yaptı.

GECE YARISI OPERASYONU



Seçimden bir gün önce Merkez Ceza Kuruluna başvuran Erol Yarar, Fatih Kıyıcı’ya ceza verilmesini istedi. Toplanan kurul ikiye iki kararla dosyayı Tahkim Kuruluna gönderdi. Ancak bir gece yarısı operasyonuyla yeniden toplanan kurul bu kez üçe bir kararla Fatih Kıyıcı’ya ceza verdi.

TÜRK KAYAĞINA DARBE VURDU AMA…

Bu nedenle Türk kayağı 12 Eylül 1980 darbesinin 38’inci yıldönümünde büyük bir darbe yedi. Seçime bir gün kala Fatih Kıyıcı’nın demokratik hakkı elinden alınarak kongreye girmesi engellendi. Bu durum delegeleri bir hayli öfkelendirdi.

DELEGELER KİLİTLENDİ

Kayak camiasının ‘kurtuluş günü’ olarak görülen 13 Eylül’de Ankara tarihi bir kongreye ev sahipliği yaptı. Aylar süren sancılı süreç ve bir gün öncesinde Fatih Kıyıcı’ya verilen iki aylık hak mahrumiyeti cezası delegeleri adeta birbirine kilitledi.



DİVAN SEÇİMİ İŞİ BİTİRDİ!

Salona adeta tek vücut olarak giren delegeler ilk hamleyi divan başkanlığı seçiminde yaptı. Erol Yarar’ın divan başkanlığına teklif ettiği isim 85 oy alırken, Ali Oto’nun teklif ettiği Yusuf Gökcan 184 oy aldı. Bu sonuçla birlikte salonda alkış koparken, seçim sonucu da kendini belli etti.

ALİ OTO VE KIRMIZI KRAVAT

Genel kurula üçüncü aday olarak giren eski yönetim kurulu üyesi Ali Oto, seçim öncesi yaptığı konuşmada, “Bugün pusula rengim olan mavi kravat takacaktım ama Fatih kardeşime yapılan bu haksızlık karşısında onun rengi olan kırmızı kravatı taktım. Er ya da geç o başkan olacak” dedi.

YARAR KONUŞURKEN ŞOK YAŞADI



Genel Kurulun en çarpıcı bölümü ise Erol Yarar’ın konuşması sırasında yaşandı. Yönetim Kurulu listelerinin okumasından sonra kürsüye çıkan Yarar’ın konuşmasını kesen Divan Başkanı, Yarar’ın listesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı sunucusu Orhan Karakurt’un dilekçe verdiğini açıkladı.

“HABERİM OLMADAN YAZILMIŞIM”

Divan Başkanı Karakurt’un dilekçesinde, “Haberim olmadan listeye yazılmışım” diye yazdığını açıklayınca Yarar kürsüde adeta şok yaşadı. Bu sırada yönetim kurulu üyesi Hüseyin Pehlivan soluğun divan heyetinde aldı ve durumu açıklamaya çalıştı.



BEKLENEN SONUÇ

Organizasyon bozukluğu nedeniyle saat 12.30’da başlayan genel kurulda oy kullanma işlemi saat 15.30 sıralarında başladı. Saat 17.00 itibariyle açılan üç sandıkta 9 mühürsüz, üç çift pusula, iki de boş oy kullanılırken, Ali Oto 195, Erol Yarar ise 73 oy aldı.

FATİH KIYICI’YI KUCAKLADI

Son dakikada aldığı cezayla adaylığı düşen Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, genel kurulun tamamlanmasının ardından geldiği salonda delegelerin ilgi odağı oldu. Başkan Ali Oto’nun sarılarak kutlama yaptığı Fatih Kıyıcı, “Bugün Türk kayağının kurtuluş günüydü. Şimdi hedeflerimiz için çalışacağız” dedi.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.