Erzurum Haber Girişi : 18 Temmuz 2019 19:30

Dedikodu değil iş yapın!

Dedikodu değil iş yapın!
Erzurum Valisi Okay Memiş, bu ve daha fazlası sözleriyle Koordinasyon Kurulu toplantısına damgasını vurdu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-“İl Müdürü olmak kolay değil!”, “Bu devlet yeterince saygın değil diyorsanız, hepinizin sorumluluğu vardır beyler…”, “Burası dedikodu yeri değil, herkes işini düzgün yapacak…”, “Bu vatandaşı cahil cühela görmeyin, adamı ters köşeye yatırır…” Erzurum Valisi Okay Memiş, bu ve daha fazlası sözleriyle Koordinasyon Kurulu toplantısına damgasını vurdu.

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık eden Vali Okay Memiş, kitabın ortasından konuştu. Dört saat süren toplantının açılışını yapan Vali Memiş, “Bu salonda bulunan arkadaşlar sabah 8 akşam 5 mesaisi yaparak çalışırlarsa bu kente değer katamazlar” dedi.

SALON PÜR DİKKAT!

Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye başkanları ve ilgili birim amirlerinin bulunduğu salon, Vali Okay Memiş’in bu sözlerle başladığı konuşmasıyla pür dikkat kesildi.



Vali Memiş, “Bakın İl Müdürü olmak öyle kolay bir şey değil. Hele ki Erzurum gibi bölge merkezine il müdürü oluyorsanız, öyle sıradan devlet memuru gibi hareket ederseniz, benim gözümde çok başarılı olamazsınız. Bir CEO mantığıyla hareket etmeli herkes. Nasıl ki özel sektör de CEO mantığı var aynı şekilde olmalısınız. Herkes büyük bir özveri ve tutkuyla işini yapmalı. Yapamıyorsa da müsaade isteyecek. Biz yapan arkadaşları bulacağız. Bu şehre değer katmak kolay bir iş değil. Farklılık getireceksiniz, şehri geliştirip, büyüteceksiniz. Erzurumlular, ki bakın çoğunuz Erzurumlusunuz, ’70’li yıllarda Doğu’nun Paris’i olmakla övünüyoruz, bununla birlikte herkes farkında ki bir çok şehir almış başını gitmiş. Bundan dolayı da üzüntü, hicap duyuyoruz. Peki bunda bizim sorumluluğumuz yok mu?” dedi. 

BURASI DEDİKODU YERİ DEĞİL!

Vali Memiş konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu odada bulunanlar, sohbet makamı değil beyler. Bu odada bulunan hiç kimse sohbet ehli değil haberiniz olsun. İş üreten, istihdam yaratan ve bir memleketi kalkındıracak olan sizlersiniz. Dedikodu yeri değil, herkes işini düzgün yapacak, herkes işini tutkuyla yapacak. Bunun için kendinizi geliştirmeniz lazım. Dünya ölçeğinde olaylara bakabilmeli, mukayese edebilmeniz lazım. Ben kimseyi sınırlandırıyor muyum? Kaymakamlar başta olmak üzere herkese gidin diyorum, dünyanın her yerine gidin ki oraları görün. Döndüğünüzde görevinizi layıkıyla yapın, şehrinize, memleketinize değer katın. Üreten bir şehir olmak istiyoruz, üreten bir şehir…”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Xxl 01 Ocak 1970 02:00

    Ya mecliste hiç bir iş yapmayan vekillere ne demeli(hısım akrabayı iş sahibi yapmak dışında)...

  • Erzurum Sevdalısı 01 Ocak 1970 02:00

    Siyasilerin umurunda olmayan bir şehirde, böyle bir bürokrat görmek insanı umutlandırıyor. Müdürlük makamlarını işgal edenleri, devlete ve millete çalışmaya zorlayın sayın valim. Diyet borçlarını başka türlü ödedikleri.

  • M.D 01 Ocak 1970 02:00

    KRAL VALİM SİZİN GİBİ DEĞERLERİ DEVLETİMİZİN VE MEMLEKETİMİZİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN

  • Cem V Kara 01 Ocak 1970 02:00

    Bu

  • Serkan şahin 01 Ocak 1970 02:00

    Merhaba sayın valim 25 yaşına kadar erzurumda büyüdüm işsizlik nedeniyle ist la geldim 2007den beli bir resmi kuruluşta calisiyorum bu dedikodu işini insanlara yer değişim hakkı veya tayin hakkı vererek insanların daha iyi hizmet ve erzurumumuza değer katacağını düşünüyorum benim 4d işçi karışındayım erzuruma geleyim yeterki gece gündüz vatandaşlarımıza hizmet ederim devlet baba tayin hakkı versin bizlere erzuruma çok selamlar

  • Elif 01 Ocak 1970 02:00

    Çalışmalarınızdan dolayı bir Erzurumlu olarak size teşekkür ediyorum sayın valim inşallah şehirdeki bürokrasi istenen mesajı almıştır göç veren bir Erzurum istemiyoruz

  • Şahsına münhasır 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valim tesbitler ve amaç on numara. Lakin bu şahısları sürekli takip etmek ve çalıştırmak sizin işiniz. Müdürler yalan makinası, size sundukları brifingi not edin ve zamanlı zamansız sorular sorun. Tıkanırlar. Kurumlara ani baskınlar yapın. Müdürler ve halkı bir araya getirin. Allah yardımcınız olsun Herşey Erzurum ve Erzurum'lu için...

  • Mehmet Emin TÜTÜNCÜ olur erz 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın vali bir erzurum sevdalısı çünkü bu düşünceleri vali bey değilde oradaki ben erzurumluyum deyip sadece koltuğumu nasıl sağlamlaştırırım diyen kişilerin söylemi olması gerek .şahsen erzurumun siyasilerinide stk,larınıda duyarsız tamamen ben odaklı birlikteliyi olmayan paylaşımsız ve üretkenlikten uzak sadece bürokrasi zevatı olarak görüyorum iyi düşünsünler vali beyin söylediklerini saygılar

  • Abdulhak 01 Ocak 1970 02:00

    Adamsınız Sayın Valim! Her cümlenize hak veriyor ve sizden şehrimize çok büyük hizmetler bekliyoruz. Allah hayırlı muvaffakiyetler versin.

  • Ahmet KIRAN 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valimize sonsuz teşekkürlerimi arz ederim.