Dediğim dedik çaldığım düdük!

Büyük laf edip küçük işlerle meşgul olmak..

Doğru sözler sarf edip yanlış işler yapmak..

Mütevazi görüntü verip, mağrurlukta sınır tanımayıp burnundan kıl aldırmamak..

Önce vatanım, sonra partim, sonra ben diyerek; benden sonra tufan, demekte sakınca görmemek..


Bir gün evvel geldiği şehirde yapacağı toplantıya iki saat gecikmeyle gelen,

20 yıldır iktidar olamayıp, 20 yıl sonra olacak, diyen bir tek aklı selimin olmadığı zihniyet..

Ben yaptım, ben aday etmedim, ben böyle uygun gördüm, diyen demokrasi fukarası; ama rakibini diktatörlükle, despotlukla suçlayacak kadar kendinin farkında olmayan bir akıl..

Rakipleri TV ekranlarına çıkmak için didinip dururken, O, TV' ye çıkmamak için bahaneler uyduran yorgun, bezgin tembel siyasetçi..

Bir günde 3-4 yerde miting yapan rakiplerine karşın O, 10-15 günde bir mitingle yetinen isteksiz adam..


"Bir lokma, bir hırka" felsefesini siyasetine bir gurup, bir koltuk olarak adapte eden;

çok olalım, iktidar olalım, yerine az olalım, ben olayım düsturunu şiar edinmiş bencil biri..

En hayati konularda bile yazılı açıklama yapacak kadar yorgun; ama erken seçim için tarih verecek kadar da ön görü sahibi bir lider!


Her meydan okuyuşundan sonra yenilip, rakibini kazandıran siyaset dehası!

Rakibi her sıkıştıkça önünü açan, her seçim istediğinde rakibini iktidara getiren bilge lider(!)

Rakipleri ideolojileri dışında sempatileriyle partilerine oy getirirken, onun partisine ona rağmen oy verenleri ,pişman etmekte meşgul bir reis..

Ne hikmetse seçim sonunda partililerinden çok rakipleri minnet duygularını, teşekkürlerini ilettiler!


Rakiplerine karşı söylem olarak en sert, en ağır eleştirileri yapıp, eylem olarak onları rahatlatıp işlerini kolaylaştıran, eylemleriyle rakiplerinin gönlüne girmeyi iyi bilen görev adamı!

50 yaşında başaramadığı şeyi 70 yaşında başaramadığı görülmesine rağmen, 5 yıl sonraki seçimde başaracağına inanan taraftarları hala umutlu. Yerinde kalmasını ısrarla isteyenler var! Aslında orada kalmasını isteyenlerin başında ne gariptir ki rakipleri var!

Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç bekleyenler. artık yaşlandıklarının farkına varacaklar mı merak ediyorum! Vesselam!.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • umut 01 Ocak 1970 02:00

    Yasim 40 2002 den beri oyumu mhp ye kullandim. Ama o adamla artik bitti.anlamazsa ilk secimde baraj alti kalacak ama artik eminim onun gorevi buymus birilerini baskan yaptirmadan gitmek istemeyecek.umutlarimizi yikan bu adama ne derlerse hakediyor.yaziniz icin tesekkur

  • D.Şen 01 Ocak 1970 02:00

    Dost rumuzlu arkadaşa cevap Kamu oyunun bildiklerini yazdığımı belirtmişsiniz, ama çok söylediğimiz halde bir türlü anlamayanlar her şey ap acık ortaya çıkınca kamu oyu biliyor demenin nekadar garip olduğunu anlamayana aşk olsun. Bunun böyle olduğunu 3 kasım 2002 de seçim startı veren Bilge lider dediğiniz zatı o günden beri bir projenin Ada`mı olduğunu hep söyledik ama 11 yıl sonra nihayet bildiğimiz şeyler diye bildiniz günaydın...

  • dost 01 Ocak 1970 02:00

    Kamu oyunun bildiklerini yazmışsınız.Mühim olan çözüm süreci belirlemek.Kelle almak lazım sizce ama nasıl?

  • Ağzına layık 01 Ocak 1970 02:00

    Söz ve yazı ustası harika bir tespit. Orayı başkan yaptırmadan oradan gitmez çünkü görevi o. 2002 de kriz bitmiş derviş reçetesiyle herşey yoluna girmeye baslamişken secimlere 1.5 yil varken seçime giden DSP. DYP. ANAP yok eden kendini bilerek baraj alti bırakan bölünmeyi ve başkan yaptırma görevini tamamlamadan gitmeyen adam