Ekonomi Haber Girişi : 12 Aralık 2011 12:35

Dedeman`ı Erzurum`dan kaçırttılar

Dedeman`ı Erzurum`dan kaçırttılar
PALANDÖKEN’DE tek bir tesis dahi yokken, dönemin Erzurum Valisi Mehmet Ağar’ın isteği üzerine Erzurum’a yatırım yaparak, kayak merkezinin adını tüm Türkiye’ye duyurma misyonunu üstlenen Dedeman Oteller Grubu, 29 yıllık tahsis süres

Erzurum Ajans-Palandöken`de tek bir tesis dahi yokken, dönemin Erzurum Valisi Mehmet Ağar’ın isteği üzerine Erzurum’a yatırım yaparak, kayak merkezinin adını tüm Türkiye’ye duyurma misyonunu üstlenen Dedeman Oteller Grubu, 29 yıllık tahsis süresinin uzatılması için müracaat ettikleri İl Genel Meclisi’nden ummadıkları bir cevap aldılar. Meclis’e, “Kiramızı 79 bin liradan, 150 bin liraya çıkaralım, üstüne de tesise 7 milyon liralık yeni yatırım yapalım, siz de tahsisimizi 10 yıl uzatın” teklifini götüren Dedaman, şok bir yanıt aldı.

 

Vali Sebahattin Öztürk ve İl Genel Sekreteri Selami Altınok’un ‘olumlu’ görüşlerine rağmen, İl Genel Meclisi, “Tahsisinizi 10 yıl uzatırız ama yıllık kira bedelini, 150 bin değil, 500 bin TL yaparız. 500 bin TL’nin 1 kuruş altına da inmeyiz” cevabını alan Dedeman, aldığı bu cevapla sarsıldı. Vali Sebahattin Öztürk’ün devreye girmesi ile Meclis üyeleri ile Dedeman yöneticileri uzlaşma masasına oturdu. Dedeman, 12 yıl boyunca 79 bin TL ödemeleri gereken kirayı 200 bin TL’ye kadar çıkardı ancak Meclis üyeleri olumsuz tavırlarını sürdürdü.

 

Meclis üyelerinin biraz da ‘kemikleşmiş’ görüşünü değiştirmemesi üzerine Dedeman, Palandöken’den ayrılmayı gündemine aldı. Hem kirayı 200 bin TL’ye çıkarmak hem de 7 milyonluk yatırımı yapmaktan vazgeçen Dedeman, aynı şartlarda tahsisinin 12 yılını doldurup, sonrasında Palandöken’den ayrılmayı düşünüyor. Palandöken’e ilk gelen kuruluş olan Dedeman’a yapılan bu vefasızlığın kamuoyundan sert bir tepki görmesi beklenirken, olaydan haberdar edilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da Meclis’in tavrından rahatsız olduğu belirtiliyor.

Kaynak:Palandöken Gazetesi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • rt 01 Ocak 1970 02:00

    79.000 lira kira verdiği yerin kayak odasını kaçliraya kiraya vermiş acaba

  • mahallebaşılı 01 Ocak 1970 02:00

    devletin menfaati fertlerden önemlidir dedeman vereceği para kimsenin cebine girmiyor devletimizin kasasına giriyor bende diyorumki devletin istediği parayı dedaman verse ne olur zaten vergiden düşecek ayrıca bunlar para kazanmasa erzurumda bir gün durmaz otelde bir gün kalın yiyin için bakın ne hesap geliyor kazanıyorsa verecek veremiyorsa uğurlar olsun mökkem dadaş kafadan 250 veriyorsa dedeman 2.5 tirilyon vermesi gerek sevgi ve saygılarımlar

  • mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    150 milyar yıllık belkeşe oturuyorlarmış. Versinler bana o binayı kafadan 250 vereyim.

  • ALP 01 Ocak 1970 02:00

    YAZIKLAR OLSUN DEDAMAN OTELİ MEKANİK TESİLERİYLE OLSUN HİZMETİYLE OLSUN BİR ERZURUMLUDAN DAHA COK SAHIP CIKMIŞTIR PALANDÖKEN DAĞINA O ADAMLARIN YATIRIM YAPMASI İÇİN O ARAZİ BEDAVA VERİLMELİ HANİ DEMİYORMUSUNUZ YATIRIP YACAKLARA VERGI YOK KİRA YOK NE OLUYOR ANLAMIYORUM DEDAMAN ERZURUMDAN GİDERSE KAYIP EDEN DEDAMAN DEĞİL ERZURUM OLUR.