Erzurum Haber Girişi : 09 Ağustos 2019 17:15

Dedeman'a vefa borcumuz var

Dedeman'a vefa borcumuz var
Erzurum'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kentin kış turizminde lokomotif olan ve bir süre önce vefat eden iş insanı Murat Dedeman isminin kentte yaşatılmasını istedi
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Dağı’nın ‘kayak merkezi’ unvanı almasında büyük rolü olan, yaptırdığı iki otel ve bir okulla kentte büyük bir katma değer sağlayan iş insanı Murat Dedeman için sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

ETSO: ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Kentin kış turizminde markalaşmasında Dedeman ailesinin büyük payı olduğuna dikkat çeken Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ”Ülkemizin değerli iş insanlarından merhum Murat Dedeman, şehrimiz Erzurum için de kıymetli bir isimdir. Kendisi Erzurum’da kış turizminin temellerinin atıldığı yıllarda Palandöken’in cazibe kazanması için taşın altına elini koymuş, tereddüt etmeden yatırım yapmış ve sektöründe öncülerden biri olmuştur. İnsanlar mevkileri, makamlarıyla değil, geride bıraktığı eserlerle anılır. Bu sebeple; Murat Dedeman isminin şehrimizde yaşatılması adına yapılacak bir çalışmanın isabetli olacağını ifade ediyoruz. Bir kez daha kendisine yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.


Lütfü Yücelik

ESOB: BU VEFAYI GÖSTERMELİYİZ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat da Erzurum için önemli yatırımlarda bulunan Murat Dedeman’a vefa gösterilmesi gerektiğini vurguladı. İsminin yaşatılması için yapılacak her türlü çalışmaya destek olacaklarını kaydeden Başkan Fırat, “Dönemin Valisi Mehmet Ağar’ın girişimleriyle 90’lı yılların başında Palandöken’e ilk oteli yapan Murat Dedeman, kentte kış turizminin başlatılmasında aktif rol oynayan bir isimdi. O yıllarda ciddi riskler alarak Palandöken’e imzasını atan Murat Dedeman’a Erzurumlular olarak vefamızı göstermeli ve bir şekilde adını yaşatmalıyız. Bu vesileyle bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.


Rasim Fırat

ETB: SAHİP ÇIKMALIYIZ

Dedeman ailesinin Erzurum’a yaptıklarının unutulmayacağını belirten Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral ise kentin, Murat Dedeman’a vefa borcu olduğunu dile getirdi. Kış turizminin Erzurum’da Murat Dedeman ile başladığını anımsatan Başkan Oral, “_Ülkesi ve Erzurum için önemli çalışmalara imza atan _Murat Dedeman’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duyduk. Böylesi bir önemli kaybın yerinin doldurulması gerçekten çok zor. Bundan sonra bize düşen adını yaşatmak olacaktır. Öyle ki hayatta olsun olmasın kentin tüm değerlerine sahip çıkmak bizim asli vazifemizdir. Her kim bu şehir için bir tuğla koymuşsa şehir olarak kıymetini bilmek durumundayız.


Hakan Oral

ERVAK: O ÖNCÜLÜK ETTİ

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel de Murat Dedeman’ın Erzurum için öncü bir isim olduğunu söyledi. 90’lı yıllarda yaptığı otelle Dedeman’ın kentte kış turizmini başlattığını anımsatan Başkan Güzel, “Allah rahmet eylesin. Palandöken’imizin ilk yatırımcısıydı. Onun attığı o ilk adımdan sonra diğer oteller geldi ve Palandöken bugün bir marka oldu. Erzurum, böylesi isimlere her daim sahip çıkmıştır ki, Murat Dedeman adını da sonsuza kadar yaşatacaktır” dedi.


Erdal Güzel

TÜRSAB: ADINI PİSTE VERELİM

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkanı Kürşat Özeken ise Murat Dedeman isminin yaptırdığı otelin önündeki piste verilmesini önerdi. Palandöken’e ilk yatırımı yapan Dedeman’ın bir Erzurum aşığı olduğunu ifade eden Başkan Özeken şöyle dedi. “Dedeman Erzurum için bir fırsattı ve bu fırsatı Erzurumlular en iyi şekilde değerlendirdi. Onun ilk hamlesiyle yıllarca yerli ve yabancı turistlere bu şehir ev sahipliği yaptı ve yapmaya da devam ediyor. O aynı zamanda tüm seyahat acentalarının bir ağabeyiydi. Hiç bir zaman maddi, manevi desteğini esirgemedi. Haliyle isminin yaşatılması için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Adının çok sevdiği Palandöken’de bir piste verilmesi doğru olacaktır.”


Kürşat Özeken

EKK: KAYAKÇI DOSTUYDU

Murat Dedeman’ın kış turizmiyle birlikte kayak sporunun gelişmesinde de önemli rolü olduğunu dile getiren Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil, kaybının üzüntü verici olduğunu söyledi. Bir dönem Kayak Federasyonu Başkanlığı da yapan Murat Dedeman’ın bu spora büyük katkıları olduğunu anlatan Alaftargil, “Kış turizmiyle birlikte Türk kayağının gelişmesinde de büyük rolü olan Murat Dedeman ismi mutlaka hafızalara kazınmalıdır. Onun desteğiyle bir çok isim sportif başarı elde etti. Erzurum Kayak Kulübü olarak şehrimiz ve dağımız için yaptıklarını unutmamız mümkün değil. Biz bu noktada elimizden geleni yapacağız. Adının yaşatılması için yapılacak her türlü çalışmaya da destek olmaya hazırız” diye konuştu.


Atakan Alaftargil

MURAT DEDEMAN KİMDİR?

Murat Dedeman, 1951 yılında Ankara'da doğmuştur. TED Ankara Koleji mezunu olan Murat Dedeman yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nde tamamlamıştır. Murat Dedeman, üniversite eğitiminin ardından babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına atılarak, uzun yıllar Dedeman Topluluğu'nun çeşitli yönetim kademelerinde görev almıştır. 1992 yılından bu yana da Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmüştür. Dedeman Topluluğu, otelcilik ve madencilik alanlarına odaklanmış, bu alanlarda istihdam ve değer yaratan yeni yatırımlar gerçekleştirmiştir. Dedeman Holding'in faaliyet gösterdiği sektörlerle ilgili TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, TABA gibi mesleki dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyelikleri ve üyelikleri bulunan Murat Dedeman, 6 Nisan 2007 tarihinde seçildiği Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürmüştür. Ayrıca Dedeman, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı gibi çeşitli sosyal, sportif ve kültürel dernek ve vakıflara da üyedir. Kayak, tenis ve doğa sporlarına meraklı olan Murat Dedeman, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı da yapmıştır.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Tamam onun adı konsun eyvallahta sizler ne yapiyosunuz erzurum icin..öldugunuzde arkanizdan dua edecek kimse yok..

  • mehmet peşkersoy 01 Ocak 1970 02:00

    gurur duyduk teyze oglum murat abimle allah rahmet eylesin mekanı cenet olsun erzurum un degerli iş adamlarınada bu vefa duyguların dan dolayı teşekkür ederim kayserli olarak