Bölge Haber Girişi : 19 Mart 2018 15:05

DAST BİR: Sendikalar kime hizmet ediyor?

DAST BİR: Sendikalar kime hizmet ediyor?
Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nce (DAST BİR) yapılan yazılı açıklama ile sendikaların son zamanlardaki olumsuz çalışma uslûplarına sert tepki gösterildi.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nce (DAST BİR) yapılan yazılı açıklama ile sendikaların son zamanlardaki olumsuz çalışma uslûplarına sert tepki gösterildi.

Günümüzde sendikaların bazı şube temsilciliklerinin kendi aralarındaki çekişmelerin kamu kurumlarına yansıdığını, kamu kurumu çalışan ve yöneticilerine ciddi zararlar verdiği ifade edilen açıklamada, “Kamu kurum yöneticileri bu çatışmaların ortasında kalarak sendika baskısı altında telafisi olmayan mağduriyetlere yol açmaktadır. Sendikalar arasında ki bu çekişmeler birlik ve beraberliğimize gölge düşüren tavır ve davranışlardır. Geçmişte yaşadığımız ayrıştırıcı algıların bugün devreye sokulması, milli ittifak oluşumuna zarar vermek adına bilinçli yapıldığı kanaatindeyiz” denildi.

Sendikaların görev alanlarının yasalarla çizildiği belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sendikaların üyelerinin özlük hakları ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gibi bir çok görevleri yasalarla belirlenmiştir. Bunların dışına çıkılması yargı organlarını harekete geçirecek durumları ortaya koyar.

BAŞBAKAN VE ÇALIŞMA SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SON NOKTAYI KOYDULAR 

Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, her platformda bütün çalışanların istedikleri sendikaya üye olabilecekleri konusunda yaptıkları açıklamalara rağmen, baskı ile üye kapma yarışında ki çirkin davranışlar devam etmektedir. Bu yapılanların suç teşkil ettiğini belirtmek isteriz.

CUMHURBAŞKANININ HASSASİYETİ DE BU YÖNDE

Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak özellikle ülkemizin zor dönemlerinde amacımız tüm STK'ların birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sağlamaktır. Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözler önüne serdiği İttifak çalışmaları ve ittifak yasasının geçtiği günümüzde kasıtlı olarak yapılan ayrıştırıcı girişimlere fırsat vermemek adına bu ve benzeri konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunun yanında baskı ve mobbinge maruz kalan tüm kamu kurum yönetici ve çalışanlarının da yanında olacağız. Söz konusu birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına bu sendikalar hakkında suç duyurusunda da bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.