Siyaset Haber Girişi : 22 Temmuz 2016 19:15

Darbeye karşı tek vücut oldular

Darbeye karşı tek vücut oldular
Demokrasi nöbetleri Erzurum'da ilk günki atmosferi ve coşkusuyla devam ederken Yakutiye Kent Meydanında darbeye karşı örnek bir tablo oluşturuldu.
Erzurumajans-Demokrasi nöbetleri Erzurum'da ilk günki atmosferi ve coşkusuyla devam ederken Yakutiye Kent Meydanında darbeye karşı örnek bir tablo oluşturuldu. 

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu aynı sahneden darbeye karşı birlik mesajı verdi. 

Darbe girişimine karşı yapılan demokrasi nöbetleri yurdun dört bir yanında olduğu gibi Erzurum'da da ilk günkü duruşu, yoğunluğu ve dalgalanan ay yıldızlı bayraklarıyla devam ediyor. Bu kutsal nöbette tek vucut olan siyasilerde halkına destek olmak için meydanlardan ayrılmıyor. Darbe girişimi için ortak bir paydada buluşan, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu aynı sahneden vatandaşa seslendi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr.Mustafa Ilıcalı, art niyetli bazı insanların bilgi kirliliği yaparak kaos oluşturmaya çalıştığının altını çizerek "Kötü niyetli insanlara karşı dik duruşumuzu bozmayacağız, onlara asla prim vermeyeceğiz. Biz bir oldukça onlar hedeflerine ulaşamayacaklar. Türkiye halkı, demokrasiye, seçtiği cumhurbaşkanına, milletvekillerine, hükümetine sahip çıktı. Bu süreçte vatanının yanında olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Darbe girişimi sonrasında devletinin yanında olan 9.Kolordu Komutanlığını ziyaret ettim. Mecliste yaptığım basın toplantısında da dile getirmiştim, buradan tekrar söylüyorum, dik duruşlarıyla olayların başından beri Erzurum halkının yanında olan, 9.Kolordu Komutanı Kor General Şeref Öngay'a, Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Ali Lapanta'ya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik'e ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk' e de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Darbe girişimi sırasında tatilde olduğunu ve hemen Erzurum'a döndüğünü belirten Tacettin Kızıloğlu "söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz CHP, AKP, MHP bu süreçte bir araya gelerek, gerekeni yapacağız. Bu meydanlarda ayrımcılığa yer verilmemelidir, bu meydanlar halkın meydanlarıdır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.