Medya Haber Girişi : 31 Temmuz 2016 16:32

Darbe gecesinin bilinmeyen kahramanları: Öztürk ve Altınok

Darbe gecesinin bilinmeyen kahramanları: Öztürk ve Altınok
15 Temmuz TETÖ'cü darbe gecesinin bilinmeyen kahramanlarını ve o gece İçişleri Bakanlığı'nda yaşananları www.gazeteguncel.com'da Recep Kapucu yazdı.
Erzurumajans-İnternet üzerinden yayın yapan www.gazeteguncel.com, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ön plana çıkmayan iki kahramanını yazdı.

gazeteguncel.com 'da yer alan Recep Kapucu'nun köşe yazısında, 15 Temmuz gecesi yaşanan hiç kimsenin bilmediği ayrıntılar yer aldı.

Gazetenin koordinatörü Recep Kapucu, darbe girişiminde ilk müdahalenin İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ve Müsteşar Selami Altınok'tan geldiğini bildirdi.

ANKARA'DA SADECE O İKİ İSİM VARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Ankara'da bulunmadığı o gecede, duruma ilk olarak İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ve Müsteşar Selami Altınok'un el koyduğunu belirtildi.

Yanı başlarında bombalar patlarken, bir avuç içişleri Bakanlığı çalışanıyla direniş başlatan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ve Müsteşar Selami Altınok'un o gece yaptıklarını Recep Kapucu, köşesinde şöyle anlattı:

"İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk (Eski Erzurum Valisi), İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, İçişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü Naci Aktaş ve bir avuç bakanlık çalışanı.

VALİLERE İLK TALİMAT: ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!

Yanı başlarında bombalar patlarken, bakanlık binasını yanındaki Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü vurulurken, oluşturdukları kriz masasında Ankara'yı ve Türkiye'yi savunmaya soyunmuşlardı. Yani Türkiye onlara emanetti. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ve Müsteşar Selami Altınok,  ulaşabildikleri Valilere ve Emniyet Müdürlerine, direnme talimatları yağdırıyorlardı. 'Ölmek var dönmek yok. Son kurşunumuza kadar direneceğiz. Gerektiğinde öleceğiz.  Ama teslim olmayacağız..' İşte 15 Temmuz darbesini püskürten ve Ankara'da büyük direnişi yürüten isimsiz kahramanlar onlardı."

17-25 Aralık Operasyonu'ndan sonra isimleri ön plana çıkan ve FETÖ'cü yapılanmalara karşı amansız bir mücadele yürüten İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok sergiledikleri dik duruş ve cesur tavırlarıyla İçişleri Bakanlığı'nda ki tüm bürokrasiye de örnek oldular.

Öztürk ve Altınok'un, 15 Temmuz gecesi sergiledikleri kahramanca tavır başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı  Efkan Ala ile diğer hükümet yetkilileri ve muhalefetten de büyük takdir topladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.