Bölge Haber Girişi : 27 Eylül 2017 17:14

DAP İdaresi, 25 bin 213 adet sıvat dağıttı

DAP İdaresi, 25 bin 213 adet sıvat dağıttı
DAP İdaresi'nin "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlara konulmak üzere, toplam 25 bin 213 adet beton ve sac sıvat dağıtımı gerçekleştirildi.
Erzurumajans-DAP İdaresi'nin "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlara konulmak üzere, toplam 25 bin 213 adet beton ve sac sıvat dağıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en büyük meralarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde olması ve burada yaşayan nüfusun büyük bölümünün de geçimini hayvancılık yaparak sağlaması nedeniyle tarım ve hayvancılık alanında verdiği destekle çiftçilerin yanında olan DAP İdaresi, meradaki hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla 2015 yılında uygulamaya koyduğu sıvat desteğini devam ettiriyor. Verilen destekle, hayvanlar temiz su ihtiyacını artık bu sıvatlarla karşılamış oluyor.

Finansmanının tamamı DAP İdaresi tarafından karşılanan ve meraların daha etkin bir şekilde kullanılması amacıyla yürütülen proje kapsamında, 2015 yılında 9 bin 30 adet olarak başlayan sıvat dağıtımı, 2016 yılında 9 bin 960 adet, 2017 yılında ise 6 bin 223 adet olarak gerçekleşti. Söz konusu çalışmayla, 3 yılda, bölge il ve ilçelerine 14 bin 475 adet sac, 10 bin 738 beton olmak üzere toplam 25 bin 213 adet sıvat dağıtımı yapıldı.

Sac ve beton sıvatlar, DAP İdaresi'ne bağlı illerden gelen yoğun talep üzerine İl Özel İdareleri ve Büyükşehir Belediyeleri vasıtasıyla uygun olan meralara kuruluyor.

DAP Bölgesine 166 adet HİS Göleti

Ayrıca, su problemi olan meralarda, kar ve yağmur sularının depolandığı Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti projelerine de destek sağlayan DAP İdaresi, 2017 yılında bu projelere 13 milyon lira ödenek tahsisi gerçekleştirdi. 2017 yılında desteklenen 50 adet projeyle birlikte, bugüne kadar bölge illerine toplam 166 adet HİS Göleti kazandırılmış oldu. Göletin gövde kısmından çıkış vanasıyla beton sıvatlara alınan suyun hayvanlara içerilmesiyle de hayvanların temiz su ihtiyacı bu şekilde de karşılanmış oluyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.