Magazin Haber Girişi : 12 Eylül 2016 15:45

Damat ve sağdıçların 'Kısır gecesi' korkusu

Damat ve sağdıçların 'Kısır gecesi' korkusu
Erzurum'da, damat ve arkadaşları tarafından 'bekarlığa veda partisi' olarak düzenlenen 'Kısır Gecesi'nde oynanan oyunlar izleyenleri güldürüyor.
Erzurumajans-Erzurum'da, damat ve arkadaşları tarafından 'bekarlığa veda partisi' olarak düzenlenen 'Kısır Gecesi'nde oynanan oyunlar izleyenleri güldürüyor. 

Gecede arkadaşlarından dayak yiyen damat ve sağdıcı, davetlilerin her isteğini de yerine getirmek zorunda kalıyor.

Erzurum'un Oltu İlçesi'nde düğün hazırlığı yapan Emrah Kesik de işkence gören damatlardan biri oldu. Düzenlenen gecede sağdıcı ile birlikte ayağına kürdan batırılan ve ağırlık asılan damat davetlilerin isteği üzerine çiğ yumurta ve zeytinyağı içip, oynanan oyunlarda başarısız olunca da sağdıcı ile birlikte kemerle dövüldü. İzleyenlerin gülmekten gözleri yaşaran kısır gecesinde yediği dayağa rağmen arkadaşları ile birlikte gülen Erhan Kesik, "Örf ve adetlerimiz böyle. Kısır geceleri bol dayak ve kahkahalı geçer. Sağdıcla beraber dayak yiyip acı çektik ama çok da güldük. Geceye katılan ve şu anda evli olanlara aynısını biz yapmıştık. Burada bekarlarda var. Onları da tek tek hafızama yazıyorum. İntikamım acı olacak" dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren eğlencede bazı davetliler de bu dayaktan nasibini alıyor. Gecede davul zurna eşliğinde halaylar çeken gençler günler öncesinden hazırlanan birbirinden lezetli yemekleri yiyor. Ayrılık vaktinde ise birbirlerine sarılıp, öperek helallik alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • levent aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum'un böyle bir adeti veya örfü yoktur. Bos ınsanlar yaptıları sevıyesılıklerı adet ve orf catısı altına almaya calısmaktan baska bırsey degıldır. Sız de bır habercı olarak tebrık ederım. Bırısı cıkar hayatta konusulmayan bır sıve ıle bızı rezıl eder bırısı cıkar ... Ya hu Erzurum bu degıl.

  • Kamil Faruk 01 Ocak 1970 02:00

    böyle bir örf ve adet yok yapılanlar tamamen sonradan uydurulan saçma sapan şeyler insanlara vurmanın nesi komik İslam'a ise hiç uygun değil