Ekonomi Haber Girişi : 04 Aralık 2012 13:00

DAİB'den 'Çin' çıkarması

DAİB'den 'Çin' çıkarması
İnşaat malzemeleri heyeti Şangay'da Çin işadamları ile bir araya geldi.
Erzurumajans-Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği‘nce “Bölgenin Hedef Pazarı Konumundaki Ülkelerle Dış Ticaret Hacminin Artırılması”na yönelik çalışmalar kapsamında 26 Kasım 2012-1 Aralık 2012 tarihleri arasında, Şangay / Çin’e yönelik olarak “İnşaat Malzemeleri Ticaret Heyeti” organizasyonu gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, yaptığı açıklamada, “İhracatçılarımızın uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik olarak, Bulgaristan’dan firma temsilcilerinin katılımıyla, 26 Kasım 2012 - 1 Aralık 2012 tarihleri arasında, Şangay / Çin’e yönelik olarak bir “İnşaat Malzemeleri Ticaret Heyeti” organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Programa, Ekonomi Bakanlığımızın temsilcisi ve Birliğimiz yetkilileri ile projeye dahil olan 10 firmamızın temsilcilerinden oluşan toplam 26 kişi katılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Şangay Konsolosluğu Ticaret Müşaviri Kadir Yazıhan ve Bilgehan Şaşmaz program boyunca heyetimize eşlik etmişlerdir” dedi.

Program Kapsamında DAİB heyeti olarak Bauma China 2012 Fuarını ziyaret ederek incelemelerde ve standları bulunan firma yetkilileri ile görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Şengel, “Aynı gün, Ekonomi Bakanlığımızdan Daire Başkanı Emrah Sazak, Genel Sekreter Yardımcımız Melih Leylioğlu ve ihracatçılarımızdan oluşan bir heyetle Pudong Ticaret ve Sanayi Odası ve İnşaat Malzemeleri Derneği ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında söz konusu kurumlar tarafından kendilerini tanıtıcı sunumlar yapılmış olup, yapılan görüşmelerde büyük ölçüde ülkemizin mermer kaynakları ile ilgilendiklerini dile getirmişlerdir. Görüşme yapılan Oda ve Dernek yetkilileri Ülkemize davet edilmişlerdir” diye konuştu.

Aynı gün heyet onuruna düzenlenen akşam yemeğine Şangay Konsolosu Deniz Eke’ninde iştirak ettiğini anlatan Şengel, “Ticaret Müşavirlerimiz Kadir Yazıhan, Bilgehan Şaşmaz, Garanti Bankası ve İş Bankası Temsilcileri, Şangay’da faaliyet gösteren Türk iş adamlarının da katıldığı yemekte, heyetimize Çin ve Çin’de ticaret yapmanın incelikleri hakkında resmi gayri resmi bilgiler verilmiş ve firmaların Çin’deki yatırım ve ticaret tecrübelerini paylaşmışlardır.

29 Kasım 2012 tarihin de, Mingde Grand Hotel’de Çin firmaları ile Heyetimizdeki firmalar arasında, ikili görüşmeler yapılmıştır. Ayrıca, toplantı salonumuzda, Genel Sekreterliğimizce Bölgemiz ürünlerinin tanıtımı için hazırlanan kitabın ve heyet kataloğunun dağıtımı yapılmıştır” diye konuştu.

Şengel, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi İşbirliği ve DAİB Genel Sekreterliğinin organizasyonunda, Şangay / Çin’de düzenlenen “İnşaat Malzemeleri Ticaret Heyeti” programı sırasında gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda; Ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin ve dış ticaretin artırılması için bir adım atıldığını ifade ederek, “ Ülkemizin Şangay/Ticaret Müşavirleri Bilgehan Şaşmaz ve Kadir Yazıhan’ın, Heyetimize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka bütün Heyetimiz tarafından takdire şayan bulunmuştur.
Bölgemizden yapılan ihracatın artırılması ve ihraç ürünlerimizin tanıtımı için, Birliğimiz kanalıyla benzer organizasyonlarının bundan sonra da devam etmesi, programa katılan firmalar tarafından dile getirilmiştir.

Birliğimizin, bu organizasyonları düzenlemekteki amacı; Ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar dolar ile Bölgemizin hedefi olan 10 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşılmasına katkıda bulunmak için, Bölgemizdeki firmalardan halen ihracat yapanların ihracat miktarlarını artırmak ve hiç ihracat yapmamış firmalarımızı da projelerimize katarak, yeni ihracat neferleri kazandırmaktır.” Şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.