Bölge Haber Girişi : 20 Nisan 2010 13:51

DAİB Cemal Şengel ile devam dedi!..

DAİB Cemal Şengel ile devam dedi!..
DAİB Yönetim Kurulu 2009 yılı olağan genel kurul toplantılarını yaparak yeni yönimini beirledi.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, 'Devletimizin uygulamakta olduğu komşularıyla sıfır problem siyaseti ve stratejisi ile birlikte, inanıyoruz ki artık bölgemiz ihracatı rüzgarı arkasına almıştır' dedi.

Şengel, DAİB Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılı olağan genel kurul toplantılarını 17 Nisan tarihinde yaptıklarını belirterek, yapılan seçim sonucunda yönetim ve denetim kurullarının oluşturulduğunu bildirdi.

Yeni dönemle birlikte eksiklerini gidermek için kararlar alacaklarını belirten Şengel, açıklamasında şunları kaydetti:

'Kurulan birlikteliği korumak, geliştirmek, güçlendirmek konusunda kararlıyız. Ülke kalkınmasında üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. Bölge ihracatının yakalamış olduğu yüksek değerli artış trendini, kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Bunun yanında ihracatçılarımıza sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması ve çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalarımız da olacak.'

Şengel, bölge için oluşturulmuş olan çeşitli teşvik politikalarıyla, bölgenin güçlü yönlerinin ön plana çıkarılarak, ekonomik krizin fırsata dönüştürülebileceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

'Devletimizin uygulamakta olduğu komşularıyla sıfır problem siyaseti ve stratejisi ile birlikte, inanıyoruz ki artık bölgemiz ihracatı rüzgarı arkasına almıştır. Bu kapsamda bölgemizin potansiyel pazar konumunda olan komşu ülkelerle dış ticaretimizin geliştirilmesi ve ürün profilinin çeşitlendirilmesi amacıyla, bu ülkelerle olan siyasi sorunların çözüme kavuşturulması, tanıtım amaçlı geziler, fuarlar ve alım heyetleri gibi faaliyetlerin düzenlenmesine ve bölgemiz ihracatçılarının bu etkinliklere katılımlarının artırılmasını sağlamaya çalışmak da başlıca önceliklerimizdendir.'

Şengel son olarak 2008 yılında birlik olarak 12 aylık ihracatlarının 3 milyar 611 milyon 719 bin 125 Dolar olduğunu ve 2009 yılında bu rakamın yüzde 11'lik artışla, 4 milyar 11 milyon 483 bin 426 dolara yükseldiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.