Ekonomi Haber Girişi : 20 Temmuz 2016 18:39

DAİB: Darbe girişimini nefretle kınıyoruz!

DAİB: Darbe girişimini nefretle kınıyoruz!
Doğu Anadolu İhracatçılar Bİrliği(DAİB)yayınladığı bildiri ile 15 Temmuz Darbe girişimini nefretle kınadıklarını açıkladı.
Doğu Anadolu İhracatçılar Bİrliği (DAİB) yayınladığı bildiri ile 15 Temmuz Darbe girişimini nefretle kınadıklarını açıkladı. İşte DAİB tarafından yayınlanan o bildiri:

DARDE GİRİŞİMİNİ NEFRETLE KINIYORUZ 

Türkiye, demokrasi adına utanç verici bir kalkışma girişimine maruz kalmış, bu saldırı ülkemizin huzuruna, refahına ve barışına konulan bir dinamit olmuştur. Türkiye'nin ileri seviyede refah seviyesini artırmak için çabalayan ihracatçılar olarak Demokrasi karşıtı tüm girişimlerin karşısındayız. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) olarak halk tarafından seçilmiş meşru hükümete desteğimizin tam olduğunun bilinmesini isteriz.

Askeri darbeler, bürokratik darbe girişimleri, post modern darbeler, yargı darbeleri, halkın meclisini zayıflatmak, halkın iktidarını gasp edip kendi iktidarlarını tesis etmek amacıyla yapılmıştır. Burada gururla ifade edilmesi gereken şudur ki, Halkımız, bütün bu darbe ve darbe girişimlerine rağmen dimdik ayakta kalmış, milletin egemenliğini tecelli ettiren bir irade olarak yine bizzat millet tarafından muhafaza edilmiştir. Milletimiz tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük tokadı atmıştır.

Gururluyuz... Çünkü, Erzurum'dan Edirne'ye halkımız demokrasi nöbeti tuttu, bozgunculara karşı dik durdu.

Gururluyuz... Çünkü, Milletin, tanka, topa, bombaya, uçağa, bedenini, ruhunu, istikbalini ortaya koyarak sahaya çıktığı gündü.

Gururluyuz... Çünkü, Milletin feraset, dik duruşu, onurlu duruşu her türlü darbe kalkışmasını bertaraf edecektir..

Devletimizin bekası, milletimizin yarını için, birlik ve beraberlikle bu alçakça vatan hainliğini atlatacağına inancımız tamdır. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Bu acı hadisenin, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendireceğinden ve demokrasimizi perçinleyeceğinden eminiz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.
Cemal ŞENGEL 
Yönetim Kurulu Başkanı


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.