Bölge Haber Girişi : 05 Mart 2010 16:13

Dağyıkan Dünya Kadınlar gününü kutladı!..

Dağyıkan Dünya Kadınlar gününü kutladı!..
İl Genel Meclis Üyesi Reyhan Dağyıkan, il genel meclisi toplantısında gündem dışı söz hakkı alarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erzurum Ajans-İl Genel Meclis Üyesi Reyhan Dağyıkan, il genel meclisi toplantısında gündem dışı söz hakkı alarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Dağyıkan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve siyasi yaşantımızda kadınların rolünü ifade etme adına söz almış bulunmaktayım. Evinin hanımı, eşlerin destekçileri, işkadını, Anadolu kadınları günümüzde siyasal yaşamın en yüksek noktalarında görev almaktadır. Uygar milletlerdeki siyasi otoritelerin hayranlıkla takip ettiği ülkemizin demokratikleşme yolundaki çabaları, sosyal devlet ilkesi gereği uygulanan politikaların temelinde aile hayatı ve kadın hakları da vardır.Dünya Kadınlar Günü, 1857 yılından günümüze kadar ülke gündemlerini oluşturmuştur. Birleşmiş Milletler Örgütü 8 Mart’ı 1975 yılın da Dünya Kadınlar Günü olarak kutlamayı kabul etmiştir.Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, çağdaş Türk kadınının toplum hayatındaki yerini ifade etmesi bakımından ayrı bir önem taşımaktadır.Dinimizin de kadına verdiği önemi, bir hadis-i şerifle belirtmek istiyorum.Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allah’u Teala’nın size emanetidir. Onlara yumuşak olun iyilik edin..diye buyurmuştur Rasurullah Efendimiz.Kadını, kız çocuğu ikinci sınıf olarak gören bir milletin tüm değerlerini güçlü bir iktidar ve özgür iradeyle muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda emin adımlarla ilerleyen iktidarımız, çağdaş hukuk devleti normlarında kadına gereken önemi vermektedir.Demokrasi kadın – erkek herkesin yönetime katıldığı bir düzendir. Bu düzen içerisinde yer alan bizlerde şehrimizin iktisadi, idari ve sosyal sorunlarını çözme adına gereken hassasiyeti göstermekteyiz.”
ATATÜRK KADIN HAKLARINA ÖNEM VERDİ
Kadın haklarının önemine değinen Dağyıkan, “Ulu Önder Atatürk Türk kadınının dünya kadınlığına elini vererek Dünyanın barış ve güveni için çalışacağına emin olabilirsiniz sözlerinde belirttiği gibi Anadolu kadınları olarak Yüce meclislerin bizlere verdiği şevk ve hizmet aşkıyla ülke meseleleri adına seslerimizi daha çok yükseltip, milletimize hizmeti şiar edinmekteyiz.Siyasete, yönetime, çalışma hayatına daha çok kadın eli değmesine vesile olan Genel Başkan’ımızın ve Başbakan’ımızın dediği gibi: “ Ailenin huzuru, nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun mutluluğu kadınların omzundaki en büyük yüktür. Bu yük, sadece maddi bir yük değildir, aynı zamanda manevi bir sorumluluktur.”Bir dünya lideri olan bu mümtaz kişiliğin kurduğu bu büyük teşkilatın bir üyesi olarak ailelerinizde yer alan hanımların ve tüm Erzurumlu kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, esenlikler diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.