Bölge Haber Girişi : 28 Mayıs 2010 01:23

Dağcıların 2011 universiade jesti!..

Dağcıların 2011 universiade jesti!..
Türkiye'de bir ilke imza atarak Tortum Şelalesi'nde görsel bir şov yapan Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu Antrenörü Çetin Bayram ve Antrenör Yardımcısı Bilal Çingöz, Erzurum'un ev sahipliği yapacağı 2011 Kış Oyunlarını unutmadı.

Erzurum Ajans- Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu üyeleri, Türkiye’nin, Avrupa ve Asya kıtalarının en yüksek şelalesi olan Tortum Şelalesi’nden gerçekleştirdiği iple iniş sırasında 2011 Kış Oyunları’na 246 gün kaldı” yazılı bir parkartı, şelalenin azgın suları arasında kayalara bağladılar.

Türkiye’de bir ilke imza atarak Tortum Şelalesi’nde görsel bir şov yapan Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu Antrenörü Çetin Bayram ve Antrenör Yardımcısı Bilal Çingöz, Erzurum’un ev sahipliği yapacağı 2011 Kış Oyunları’nı da unutmadı. 48 metre yüksekliğindeki şelaleden iple inen usta dağcılar Bayram ve Çingöz, 2011 Kış Oyunları’na 246 gün kaldığını gösteren pankartı, şelalenin gövdesine bağladılar.

Yürüttükleri etkinlikler çerçevesinde bir ilke daha imza attıklarını ve 48 metre yüksekliğindeki Tortum Şelalesi’nden iple iniş gerçekleştirdiklerini dile getiren Bayram, söz konusu etkinliğin, TRT 1 televizyonu tarafından canlı olarak tüm dünyada gösterildiğini bildirdi.  BESYO Dağcılık Öğretim Üyesi  ve Antrenör Çetin Bayram, Türkiye’de marka haline gelen topluluğun, Atatürk Üniversitesi’nin tanıtımının yanında, 2011 Kış Oyunları’nın tanıtımına da büyük önem verdiğini vurgulayarak, 2011 Koordinatörlüğü ile ortaklaşa başka çeşitli etkinlikler yapmayı planladıklarını da ifade etti.

Tortum Şelalesi’nde gerçekleştirdikleri iple iniş gösterisinde, 2011 Kış Oyunları’na da özel bir yer ayırdıklarını dile getiren Bayram, “Tortum Şelalesi’nden iple iniş yapmakla kalmadık, aynı anda hem üniversitemizin ve topluluğumuzun, hem de 2011 Kış Oyunları’nı tanıtımına katkı sunmaya çalıştık. Şelaleden iniş yaptığımız Çarşamba günü itibariyle 2011 Kış Oyunları’na 246 gün kaldığını gösteren pankartı, şelalenin azgın suları arasında kayalıklara bağladık. Her iki pankartta, şu anda Tortum Şelalesi’ni ziyarete gelen yerli yabancı turistler tarafından izlenebiliyor.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu olarak, 2011 Kış Oyunları’nı çok önemsediklerini vurgulayan Bayram, 2011 Spor Etkinlikleri Direktörü Mustafa Yaprak ve Sivil Toplum Direktörü Muhammet Ali Yılmaz’a ayrıca teşekkür etti.

Kış Oyunları sayesinde Erzurum’un sadece kış turizm olanaklarının değil, doğa sporlarına imkan sunan yapısıyla da ön plana çıkacağını vurgulayan Bayram, Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu olarak, bu fırsatı en iyi biçimde değerlendirebilmenin mücadelesini verdiklerini kaydetti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.