Bölge Haber Girişi : 24 Temmuz 2010 03:15

DAGC'den basın bayramı kutlaması!..

DAGC'den basın bayramı kutlaması!..
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Yönetim Kurulu, yayınladığı mesajla Basın Bayramı olarak da bilinen basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutladı.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Yönetim Kurulu, yayınladığı mesajla Basın Bayramı olarak da bilinen basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutladı.
Basında sansürün kaldırılışının 102. yıldönümü(24 Temmuz 1908) sebebiyle yapılan açıklamada, 24 Temmuz gününün, önemli bir dönüm noktası olduğu hatırlatıldı.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Basının özgür ve yansız olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Aradan bir asrı geçen zamana rağmen artık medyada sansür tartışılmamalıdır, demokrasinin iyi işlediği ülkelerde sansür kalmamıştır.

Çağdaşlaşan, AB'ye girme hazırlığı yapan Türkiye'de basın çalışanlarının koşullarını iyileştirecek, editoryal bağımsızlığını sağlayacak, sendikal haklara kavuşturacak, yasalar bir an önce çıkarılmalıdır. Basın çalışanlarının can güvenliği, iş ve çalışma güvenliği sağlanmalı ve çalışanlar arasındaki gelir dengesizliği giderilmelidir. Bunun yanı sıra basınımızın gücünü ve etkinliğini artırabilmesi için kendisini sorgulaması, kendi içinde denetim kurması ve kendisini yeniden yapılandırması inancını taşıyoruz. Basının kendi içindeki öz denetimi, çıkarılacak yasalardan daha etkili olacaktır. Basın-yayın kuruluşlarının, medyanın bağımsız ve tarafsız olması en temel ilkedir.”

 
Açıklamada, ayrıca, vatandaşın haber alma özgürlüğünü, güç koşullarda, gece-gündüz demeden çalışarak sağlamaya çalışan, Erzurum ve bölge illerindeki gazetecilerin basın bayramını kutlandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.