Bölge Haber Girişi : 24 Kasım 2009 07:57

DAGC 31'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor!..

DAGC 31'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor!..
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti(DAGC), 31 yaşına girdi. Kuruluş yıldönümü sebebiyle bir açıklama yapan DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, "DAGC, geçen otuz yıllık süre içerisinde büyüyerek Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel ve yaygın basında görev yapan bas
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti(DAGC), 31 yaşına girdi. Kuruluş yıldönümü sebebiyle bir açıklama yapan DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, "DAGC, geçen otuz yıllık süre içerisinde büyüyerek Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel ve yaygın basında  görev yapan basın çalışanlarını bünyesinde topladı."dedi.

DAGC'nin, mesleki sorunları yerel ve ulusal platformlara taşıdığını, sorunların çözümünde meslek örgütleriyle sürekli diyalog halinde olduğunu anlatan Özsoy, "DAGC, mesleki yasaların hazırlanmasında ve çıkarılma sürecinde hazırladığı raporlarla etkili oldu. Anadolu'daki basın emekçilerinin istihdamını amaçlayan Resmi ilanların istenen doğrultuda uygulanması  yolunda Basın İlan Kurumu Yönetimi ile  sürekli temas halinde olundu  ve bu doğrultuda etkin çalışmalar gerçekleştirildi." diye konuştu.

Özsoy, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: "DAGC, kentinde ve bölgesinde dinlenen, dikkate alınan bir sivil toplum olma hüviyetine kavuştu. Geçen otuz  yıllık süre içerisinde Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni, bugünkü güçlü Sivil Toplum Örgütü konumuna taşıyan bütün meslektaşlarımıza katkılarından ötürü teşekkür ederiz”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.