Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Haziran 2017 14:30

Dadaşlar Keçiören'de buluştu

Dadaşlar Keçiören'de buluştu
Kısa adı ESAV olan Ankara Erzurumlular Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma vakfı ile Keçiören Belediyesi işbirliğinde ramazan etkinlikleri çerçevesinde, Ankara Keçiören Galaba meydanında Erzurum kültür evi açılışı için bir program düzenlendi.
Erzurumajans-Kısa adı ESAV olan Ankara Erzurumlular Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma vakfı ile Keçiören Belediyesi işbirliğinde ramazan etkinlikleri çerçevesinde, Ankara Keçiören Galaba meydanında Erzurum kültür evi açılışı için bir program düzenlendi. 

Galaba kent meydanında düzenlenen bu programa Sayıştay eski Başkanı ve şu an ki Anayasa Mahkemesi üyesi Recai Akyel, Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu, Keçiören Belediyesi Başkan vekili Ali TOKÖZ, Belediye Başkan yardımcısı Gürsel Yılmaz , ESAV Genel Başkanı Veysel Karanı AKSUNGUR, çok sayıda Erzurumlu bürokrat iş adamı ve hemşeriler katıldı. Protokol konuşmaları sırasında programa katılan Erzurum Milletvekilleri duygularını ayrı ayrı dile getirerek İyi dilek temennilerinde bulundular. Konuşmalarından sonra kürsüye gelen Esav Başkanı Veysel Karani AKSUNGUR Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şahsında emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti. Başkan Aksungur Konuşmasında Bu Kültür evinin açılmasıyla amaçlarının Erzurum ve Erzurum kültürünün ramazan etkinlikleri boyunca ziyaretçilere aktarmak olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından sahne alan Halk ozanları Zeki Erdali, Beyzade Aslan ve yakup Temeli Erzurum'a özgü koşma, koçaklama ve taşlamalarla programa renk kattılar Türk Halk Müziği sanatçısı Taşkın Altuner okuduğu parçalarla katılımcılara güzel anlar yaşattı. ESAV erkek bar ekibi gösterisinde tey tey seslerinde katılımcılardan can cannnn karşılık buldu. 

SELAMİ VE AHMET BİZ TÜRKİYEYİZ DEDİ 

Programın ortalarında Halk müziği sanatçısı Selami DURMUŞ' un sahneye çıkmasıyla değişik bir atmosfer oluştu. Milli duygular adeta çağlayan oldu. Sanatçı Durmuş Okuduğu parçalarla ayakta alkışlanırken Yine Erzurum'un yetiştirdiği çok önemli isimlerinden Şair yazar Zekiye Çomaklı ''Ben Dadaş kızıyım'' şiirini okurken koynundan çıkartıp açtığı Türk Bayrağı izleyenlere gururun en güzelini yaşattı. Yazdığı şirler ve okuma tarzıyla şiir sevenler tarafından çok beğenilen Erzurum'un medarı iftiharlarından bir isim Şair -Yazar Ahmet COŞKUN ve sanatçı Selami DURMUŞ'un '' Biz Türkiye'yiz'' düeti milli duyguları doruk noktasına ulaştırırken, sanatçı Durmuş ve şair Ahmet Coşkun o milli duygular içerisinde akıtılan göz yaşları ile dakikalarca ayakta alkışlandılar. Program emeği geçenlere plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.