Dadaşın Dönüşü

Dün oynanan BB Erzurumspor-Balıkesirspor maçı hem oyununun seyrinin sürekli değişmesi hemde BB Erzurumspor'un geriden gelerek maçı çevirmesiyle ilginç ve zevkli bir karşılaşma izlettirdi. Özellikle ikinci kırk beş dakikasına baktığımızda TFF. 1.Ligde  ender izlediğimiz yüksek tempolu maçlardan birisi oldu.

Karşılamanın ilk yarısı geçen haftaki Ankaragücü karşılaşmasının fotokopisi gibiydi desek yanılmış olmayız. 

BB Erzurumspor yine  öncelik olarak oynatmamaya yönelik bir anlayışla sahadaydı. Nitekim ilk yarıda duran toptan gelen Balıkesir golü dışında rakibe pozisyon vermeyen bir mavi beyazlı ekip vardı. Ancak buna karşı rakip kalede birkaç cılız pozisyon harici etkili olamayan bir BB Erzurumspor olunca tatsız tuzsuz bir ilk yarı ortaya çıktı.

İkinci yarıda ise bambaşka bir maç seyrettik. Aslında kilidi çözen Balıkesir'in 2. golü oldu. Bu gol sonrası Teknik direktör Osman Özköylü kozlarını sahaya sürerek bütün riskleri almak zorundaydı. Durum böyle olunca ortaya temponun arttığı pozisyon sayısının çoğaldığı bir ikinci kırkbeş dakika ortaya çıktı. Karşılıklı gelen goller sonrası  BB Erzurumspor'un galibiyetiyle noktalanan muhteşem bir geri dönüş izledik. 

Dünkü maç aslında bizlere ilerleyen haftalarda yapılması gerekenler adına bazı tüyolar verdi...

Teknik direktör Osman Özköylü'nün hücum hattındaki oyunculara özgürlük vermesi gerektiği dün bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü ön bölgede oynayan oyuncuların hepsi bireysel yeteneklere sahip oyuncular. Ne kadar fazla özgürlük tanırsanız o kadar çok verim alırsınız. Gökhan lige istediği gibi başlayamadı. Burhan, Haris, Murat ve forvette Hamza'nın olduğu bir hücum hattı Ligde oldukça can yakabilecek bir hat olduğunu dün herkes gördü... 

Haris Harba

Bir oyuncu oyuna girdikten sonra ne kadar etki yapabileceğini herkese gösterdi... Oyuna girmesi bütün takıma pozitif etki yaparak takımda ateşleyeci bir görev üstlendi. Statik görüntüden uzak kanatlara deplase oluşu aldığı her topu olumlu kullanması dünkü galibiyeti getiren etkenlerden oldu. Ayrıca Harba'nın oyuna girişiyle Hamza ve Burhan'ın performansına olumlu yansıması da gözlerden kaçmadı. Çünkü rakip savunmayı bozarak ileri uçtaki diğer isimlere alan açan bir isim.

Eğer dünkü performansı sezon geneline yayarsa gerçekten bu ligde iz bırakır.

Dünkü geri dönüşün diğer bir anlamı ise;

BB Erzurumspor hafife alınmayacak bir takım olduğunu herkese gösterdi. Pes etmeyerek maçı son dakikaya kadar bırakmaması ve yedek kulübesinden gelen isimlerle maçı çevirmesi kadro kalitesi ve mücadele gücünü gösteren bir durum. Dadaşlar bu galibiyetle ligde kendini kabul ettirerek rakiplere gözdağı verdi.

Sezon başındaki yazımız da ofansif anlamda alternatifli bir kadroya sahip olduğunu ancak defansif anlamda problem yaşanabileceğini yazmıştık. Nitekim dün bu problem gözlerden kaçmadı. Rakibe 2. Bölgede durdurmayan kolay pozisyon veren bir BB Erzurumspor var. Buna mutlaka çözüm bulunması lazım. 

Bana göre takım savunması hücumdan başlar. Top ne kadar ayağınızda kalırsa ve ne kadar rakibi kaleye uzak tutarsanız o kadar az pozisyon verirsiniz.  

Haftalar ilerledikçe taşlar doğru bir şekilde yerine oturursa Ligde üst sıraları zorlayan bir BB Erzurumspor sürpriz olmaz 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 01 Ocak 1970 02:00

    3 gol yebilen bi mac icin cok pozitif yazi..bu ligde 3 gol atip 4 gol yiyecek ikinci bir takim zor bulunur..osman hocanin hatalarina ragmen sans eseri kazanilmis mac..harba bu kadar kaliteli neden 11 de baslamadi..asist yapip havasini bulmus kadir neden cikardi..en onemlisi gecen sezin hucumda takima fayda katan erhan celenk sol bek olarak oynatilirmi..bence bu takim basta bu kadar basit gol yemeye care bulmali..

  • Hüseyin pehlivan 01 Ocak 1970 02:00

    BUSENE ERZURUM SPOR şampiyon olması ayak sesi gelmeye başladı çünkü kartal yüksek uçuyor YETERKİ takıma zarar vermeden takıma DESTEK verelim gerisi gelir çünkü bize her yer ERZURUM SPOR TARAFTARI geliyor