Magazin Haber Girişi : 30 Nisan 2017 19:30

Dadaş kuaförlerden gurur verici tablo

Dadaş kuaförlerden gurur verici tablo
İzmir'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası, 'Miss Hair Beaçty Caravitiye' saç tasarım yarışmaları ve eğitiminde Erzurumlu kuaför Ahmet Kemal Özerbaş ile Harun Cici hem eğitimen hem de jüri olarak görev yaptı.
Erzurumajans-İzmir'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası, 'Miss Hair Beaçty Caravitiye' saç tasarım yarışmaları ve eğitiminde Erzurumlu kuaför Ahmet Kemal Özerbaş ile Harun Cici hem eğitimen hem de jüri olarak görev yaptı.

Mısır, Almanya, Kosova, Kıbrıs ve Türkiye'den toplam 45 kadın kuaförünün davet edildiği yarışmada Erzurum'u temsil eden Özerbaş ile Cici yaptıkları saç tasarımları ile göz kamaştırdı. Mesleğinde birçok sosyal projeye imza atan ve savaş karşıtı olan Ahmet Kemal Özerbaş, sahneye çıktığı savaş makyajıyla da dikkat çekti. Ukrayna'da 'Çocuk Gelinlere Hayır' konulu gösterisi ile saç tasarım yarışmasında Harun Cici ile birlikte 12 ülkeyi geride bırakarak birinci oldular.

Erzurum'da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle saçı ve kaçlar dökülen genç bir kıza peruk ve ömür boyu ücretsiz makyaj yapma kararı alan, ülkelerindeki savaş nedeniyle Erzurum'a gelen mültecilerin eş ve kız çocuklarına belirli günlerde ekib ile birlikte ücretsiz saç kesimi ve makyaj yapan Ahmet Kemal Özerbaş'ın hedefi ise yakında kuaför okulu açmak. Sihirli elleriyle ilginç saç tasarımları ile Uluslararası arenada Erzurumlu kadın kuaförlerini en iyi şekilde temsil eden Özerbaş şunları söyledi:

"Saç bizim ekmek teknemiz. Onun için işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında yapılan yarışmalarda Erzurum'u en iyi şekilde temsil ettik. İzmir'in Kuşadası ilçesinde düzenlenen yarışmada aslen Erzurumlu olup, ama İzmir'de yaşayan Harun Cici ile birlikte hem eğitim verdik hem de jürilik yaptık. Ben yarışmada sahneye savaş karşıtı projeler ürettiğim için yüzüme yapılan savaş makyajı ile çıkıp dikkat çekmek istedim. Bunda da başarılı oldum."

Bu mesleğinde çok kolay bir meslek olduğunu düşünenlerin sayısının ise günümüzde az olmadığını vurgulayan Özerbaş, "Zanaatkarlık olan bu meslek maalesef bu günlerde herkesin yapabileceği bir iş olarak algılanıyor, bazı yerlerde kursları dahi veriliyor. 1-2 aylık ya da 3-5 yıllık kurslarla bu meslek yapılmaz. Bunun için hayalim olan kuaförlük okulunu açmak için projelerim var" dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.