Bölge Haber Girişi : 28 Ekim 2009 00:28

Cumhuriyet kupası tenis turnuvası başladı!..

Cumhuriyet kupası tenis turnuvası başladı!..
İran'ın Urmiye şehri ile Erzurum arasında düzenlenen Uluslararası Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası başladı.

Erzurum Ajans-İran'ın Urmiye şehri ile Erzurum arasında Uluslararası Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası başladı.

Atatürk Üniversitesi tenis kortlarında başlayan turnuvaya 16 sporcu Türkiye adına 16 sporcu da İran adına yarışıyor. Turnuva; Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile Batı Azarbaycan Bölgesi Tenis Federayonu Başkaı Rahman Şekari'nin açılış vuruşlarıyla başlarken, Türk sporcular tarafından İranlı sporculara karanfil verildi. Etkinlik kapsamında 12-15, 15-18 ve 18 yaş üzeri eşleştirme gurpları yapılırken, turnuvanın bugünkü ayağında elemeler yapılacak. İran'dan gelen tenisçiler arasında 2 de milli sporcu bulunuyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Erzurum'da ilk kez teniste uluslararası organizasyon yapıldığını söyledi. Turnuvaları en az 10 ülkenin katılımıyla genişletmeyi hedeflediklerini belirten Çintımar, "Komşu 4 ülkeden sporcu davet ettik ancak vakit kısa olmasından dolayı sadece İran geldi. Bundan sonra en az 10 ülkenin katılımıyla yapmayı hedefliyoruz çünkü Erzurum artık tüm spor branşlarında, Türkiye'de sporun kalesi ve merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ders saati ve mesai saati olmasından dolayı fazla seyircimiz yok ancak final günü seyirci fazla olacağını ümit ediyorum." dedi.  (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.