Medya Haber Girişi : 11 Eylül 2017 23:30

Cumhuriyet Gazetesi davasında karar verildi

Cumhuriyet Gazetesi davasında karar verildi
Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davanın 6. duruşmasında tanıklar dinlendi.
Erzurumajans-Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davanın 6. duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma savcısı, aralarında Ahmet Şık'ın da bulunduğu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkeme, 6 sanığın tutukluluk halinin sürmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 25 Eylül'e erteledi.

Cumhuriyet Davası'na bakan mahkeme heyeti, Ahmet Şık ve Kadri Gürselin de aralarında bulunduğu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 19 sanıklı davanın 6. duruşması başladı. Mahkeme Başkanı, Cumhuriyet gazetesinin muhasebe servisi çalışanı Yusuf Emre İper hakkında açılan davanın da bu dava ile birleştiğini açıkladı. Böylece ,davada sanık sayısı 20'ye yükselmiş oldu.

6 TUTUKSUZ SANIK DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nün karşısında bulunan binada görülen duruşmada tutuklu sanıklar Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Ahmet Kemal Aydoğdu Ve Yusuf Emre İper hazır bulundu. Öte yandan tutuksuz sanıklar Musa Kart ve Bülent Utku'nun da aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.