Siyaset Haber Girişi : 05 Temmuz 2017 22:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar üssü açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar üssü açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Katar krizinde körfez ülkelerin talepleri hiçbir koşulda kabul edilebilir değil. Ancak Katar'ın talep etmesi halinde Türk askeri üssünü kapatabiliriz." dedi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 kanalına konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'ye ev sahipliği yapacak Hamburg'da hoş karşılanmadığına ilişkin soruya, "Bu yaklaşım tarzlarını uluslararası siyasette özellikle de özgürlüklerle noktasında gelişen demokrasi noktasında çok çok üzücü buluyorum. Zira Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzde 52 ile halkı tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanının Almanya'daki Türk soydaşlarıyla bir araya gelmesini engelleme, onlarla bir sohbette bulunmasını engellememek, ona fırsat vermemek Almanya'nın ne kadar özgürlükçü olduğunu göstermesi bakımından çok önemli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece bununla kalınmadığını belirterek, "Almanya'da başbakanlık önünde açılan bir pankart var. Bu pankartın arkasında bir otomobil. 'Bu aracı kazanmak istiyorsanız. Bu diktatörleri öldürün.' Kimdir o diktatörler: 'Erdoğan, Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman' Bunlar orada sergilenirken Alman polisi de orada. Alman polisinin gözlerinin önünde böyle bir suça teşvik, şiddete teşvik yapılıyor. Buna ne yazık ki Alman makamları ses çıkarmıyor. Böyle bir şeyi demokrasi ile bağdaştırmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bunlara rağmen G20'ye gideceğim. Bunu da G20'de dile getireceğim. Çünkü G20 bunlar için var. G20 dünyanın ekonomide yüzde 80'ini temsil eden bir oluşum. Hele hele gündeminde terörle mücadelenin de olduğu mülteci sorunlarının olduğu böyle bir G20 öncesinde bu tür kampanyaların Almanya'da yapılıyor olması düşündürücüdür, üzücüdür. Kaldı ki Türkiye'nin Almanya'da 3 milyon vatandaşı var. Bunların içerisinde yaklaşık bir buçuk milyonu çifte vatandaş. Burada Alman makamlarının çok daha dikkatli olması gerekir diye düşüyorum"

"Böyle bir faşizan uygulamaya Alman makamlarının fırsat vermemesi lazım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi benzetmesinden pişmanlık duyuyor musunuz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı: "Bundan dolayı hiç pişman değilim. Bu hareket Nazizm'de olan bir harekettir. Tamamen faşizmin tezahürüdür. Nitekim şu anda yapılan bu hareketi faşizm dışında neyle izah edebilirsiniz. Bu ancak faşist yapılarda olan bir harekettir. Faşizandır ama böyle bir faşizan yapıyı uygulamaya Alman makamlarının fırsat vermemesi lazım. Teröre nasıl fırsat vermiyorsak, Faşist ve Nazi kalıntısı bu tür gösterileri de Alman makamlarının fırsat vermemesi lazım. Eğer buna benzer şeyler benim ülkemde oluyorsa benim de buna fırsat vermemem gerekir. Burada faşizm nedir, Nazizm nedir? Asıl olan budur. Bu uygulamayı kimler yapıyor. Asıl olan budur. Buna karşı yönetimler tedbir alıyor mu almıyor mu? Asıl olan budur. Benim de söylediğim bu. Burada kalkıp da alman yönetimi faşist yönetim olarak nitelendirmiyorum ki. Bu uygulamayı yapanları eleştiriyorum. Bunları gündeme getirmiyorum ki, bunların engellenmesi lazım"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.