Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Çukurca`da çatışma 26 şehit 22 yaralı

Çukurca`da çatışma 26 şehit 22 yaralı
Çukurca`yı gece saat 01:00`de baskın düzenleyen PKK`lı teröristler uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı.

Erzurum Ajans-Çukurca`yı gece saat 01:00`de baskın düzenleyen PKK`lı teröristler uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Sabahın ilk ışıkları ile yüreğimizi yakan tablo ortaya çıktı: Askeri kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre, Çukurca` da saldırıda 26 askerin şehit olduğu, 22 askerinde yaralandığı bildiriliyor.....

 

Kekliktepe mevkii`nde çatışmalar sabaha dek bütün şiddeti ile sürdü. Kaynaklar bölgedeki çatışmanın yer yer sürdüğünü belirtiyor. Askeri birlikler sıcak takibe geçti ve teröristleri Irak`ta da takip ediyor. Genelkurmay Başkanı bölgeye hareket etti. Çevrede hava harekatı başlatıldı

Gece 1`de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca`da yoğunlaştı. Teröristler tarafından aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendi. Çatışmalar sabah 5`e kadar sürdü.

Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak`a kaçtığı ifade ediliyor. Teröristlerin kaçış istikametleri vuruluyor.

Ağırlıklı olarak tugaya dönük saldırı sırasında yardım gelmemesi için tüm askeri ve polis noktaları da ateş altında tutuldu. Şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bölgeden ulaşan bilgiler yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu ve şehit sayısının artabileceği bilgisi geliyor.

Olay Türkiye`nin gündemine bomba gibi düştü. Genelkurmay Başkanı Kuvvet Komutanları ile bölgeye gitti.

EŞZAMANLI SALDIRDILAR

HAKKARİ`nin Çukurca İlçesi`nde bir grup PKK`lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

PKK`lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca`da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi.

Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma 30 dakikayı aşkın süredir aralıksız devam ederken, ölü ve yarala konusunda henüz bilgi alınamadı. İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.

Bu arada, Hakkari`deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam tecizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca`daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 24 ŞEHİT, 18 YARALI

İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri Mürselin Tan, Çukurca’daki hain saldırıda

Askeri kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre, Çukurca` da saldırıda 26 askerin şehit olduğu, 22 askerinde yaralandığı bildiriliyor....

Mürselin Tan,  yaptığı açıklamada, "Çukurca’da saat 00.45 civarında terörist saldırısı meydana geldi. İlk tespitlerimize göre 24 şehit, 18 yaralı var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Güvenlik görevlilerinin sevk edildiği Çukurca’da güvenlik kontrol altına alındı. İlçede şu anda durum sakin.

Bakanlarımız arasında konuyla ilgili toplantı yapılıyor. Detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.