Siyaset Haber Girişi : 12 Kasım 2017 17:30

Coşkun: Erzurum destan şehri

Coşkun: Erzurum destan şehri
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Aziziye Zaferi'nin 140'ıncı yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliğin yankıları sürüyor.
Erzurumajans-Bu yıl beşincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Aziziye Zaferi'nin 140'ıncı yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliğin yankıları sürüyor.

Önceki gün sabah namazı sonrasında yaklaşık 5kilometre yürüyerek tabyalara varan binlerce Erzurumlunun oluşturduğu duygu yüklü görüntüler ulusal medyada da geniş yer kapladı. Genci, yaşlısı henüz yürümeye başlayan bebeği ile havanın soğuk oluşuna aldırış etmeden ecdadına yürüyen Erzurum halkı her yıl katılımda da artış gösteriyor. Büyük Zaferin yıldönümünü değerlendiren AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Erzurum'un tarihin her safhasında vatan millet dendiğinde karşılık beklemeden düşmana karşı göğüs göğse mücadele verdiğini hatırlattı. Türkiye'nin bağımsızlığında o yıllardaki destansı savunmanın büyük katkısı olduğunu söyleyen Coşkun, "Erzurumlu bu vatanı karşılıksız sevmiş ve tüm varlığı ile korumaktan geri durmamıştır. Büyük zaferin son yıllarda hatırlatılmasının önemini belirtmek istiyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.