İlçeler Haber Girişi : 02 Eylül 2014 14:38

Çoruh projesi devam ediyor

Çoruh projesi devam ediyor
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Oltu Orman İşletme Müdürlüğü, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi 2014 Yılı Programı faaliyetlerini uygulamaya devam ediyor.
Erzurumajans-Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Oltu Orman İşletme Müdürlüğü, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi 2014 Yılı Programı faaliyetlerini uygulamaya devam ediyor.

Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin 13 mikro havzayı kapsadığını belirterek bu havzalardan birisi olan Oltu'da da programın tüm hızıyla devam ettiğini söyledi ve biten faaliyetleri yerinde inceledi.

Oltu'ya bağlı Sivrideresi Mevkiinde bu yıl için 7 adet köyün proje içerisinde yer aldığını aktaran Cemal Evrin, "Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesindeki ana hedef, Çoruh Nehrine erozyonla akan ve taşınan toprak miktarının minimuma indirilmesidir" dedi.

Projeyi uygularken bu 7 köyde yaşayan halkın ekonomik yönden gelir seviyelerinin yükselmesine katkı sunulduğunu dile getiren Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, "Bu köylerimize 7 adet sera, 29 adet arı ve 16 adet güneş enerjili su ısıtma sistemi hibe edilerek toplamda 428 bin TL'lik bir katkı köylülerimize destek olarak sağlanmıştır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.