Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Ağustos 2017 19:00

Çocuklar Malazgirt Zafer'i etkinliklerine katıldı

Çocuklar Malazgirt Zafer'i etkinliklerine katıldı
Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuklar ve kurum yöneticilerinden oluşan 75 kişilik ekip Muş Malazgirt'te gerçekleşen etkinliklere katıldı.
Erzurumajans-Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuklar ve kurum yöneticilerinden oluşan 75 kişilik ekip Muş Malazgirt'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinliklere katıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Cemil İlbaş, etkinliklere 81 ilden katılım olduğunu anımsatarak, Erzurum'u 75 kişilik ekiple temsil ettiklerini ifade etti.

Çocuklara tarih bilinci kazandırılmasının önemine değinen İlbaş, "Malazgirt Zaferi sadece Türk Milleti'nin tarihini değil, tüm dünya tarihinin yönünü değiştiren büyük bir zaferdir. Millet olarak, tarih boyunca Tibet çöllerinden, karakurum yaylalarından, Sibirya steplerinden hep batıya göçmeyi ilke edinmişiz. Orta Asya'nın çeşitli bölgelerinden akın akın batıya göçen Türk Milleti önüne çıkan birçok engeli, tuzağı ve pusuyu aşmıştır. En sonunda da 26 Ağustos 1071 tarihinde, Sultan Alparslan öncülüğünde, Malazgirt Savaşını kazanarak, Anadolu'ya girerek, batı hedefimizin ilk adımını atmışız. Zaferin ilk gününde bu güne kadar, Anadolu topraklarında sayısız devlet kurmuş ve bölgeye hâkim bir devlet haline gelmişiz. Ne mutlu ki, atalarımız bizlere tüm Dünya'nın imrendiği toprakları miras bırakmıştır. Yurdumuza, topraklarımıza 1071'den bu güne kadar göz dikenlere bizlerde atalarımızdan aldığımız feyiz ve şuur ile gerekli Varlığımızla övünüyoruz. Çocuklarımıza bu ruhu aşılamak için etkinliklere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın talebi ve destekleriyle katılma imkanı bulduk" dedi.

Etkinlikte ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya 81 ilden Malazgirt'e gelen çocuklarla tek tek sohbet ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Muş Malazgirt'te gerçekleşen etkinliklere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Atatürk Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Muhsin Aslan Çocuk Evleri Merkezi Müdürlüğü öğretmeni Köksal Kaçmaz ve kurum bünyesindeki çok sayıda çocuk katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.